StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

Kobešćak: 'Trening utakmice s PRO Reccom su nam dobro došle, a to isto očekujem i od utakmica u Monte Carlu'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
8. listopada 2016. - 15:55

Odigrali smo tri trening utakmice s PRO Reccom. U Camogliju smo od utorka, a u subotu ujutro putujemo autobusom u Monte Carlo. Do tamo nam treba dva i pol sata. U 11.30 igramo prvu utakmicu na turniru prvaka. Suparnik nam je Spandau 04, njemački prvak. Poslijepodne smo s Olympiacosom, a u nedjelju u 14.30 sati u posljednjem, 3. kolu, s PRO Reccom. Prvi put smo gotovo kompletni, nedostaje samo Maro Joković. Tri trening utakmice su nam odlično došle u pripremi za novu sezonu, naravno, dodatni plus je to što nam je suparnik bio jaki PRO Recco. Bilo bi bolje da je Joković s nama. Razbolio se dan uoči putovanja u Italiju (upala grla). Još nije skočio u bazen. Ne trebam ni podsjećati kako smo i koliko smo problema s ozljedama, bolešću, imali prošle sezone. Kalendar je ove sezone malo blaži te očekujem kako će i zbog toga biti manje problema, zatim kako će mladi igrači stasati kroz utakmice te moći zamijeniti, odmoriti starije – rekao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener nakon treninga u petak navečer, posljednjeg na sjeveru Italije, prije nastupa u Monte Carlu.

- Kao što sam naglasio da su nam trening utakmice s PRO Reccom dobro došle, to isto očekujem i od utakmica u Monte Carlu. Rezultatski imperativ ne postoji.

Turnir se igra u zatvorenom bazenu.

- U Monte Carlu su zadnjih godina organizirali turnir. Kako su željeli da sve bude još bolje, u sklopu tog turnira na kojem nastupa domaća momčad, zatim još neke manje poznate ekipe, organizirali su i Turnir prvaka. Uglavnom, ovog vikenda će se u Monte Carlu igrati od jutra do mraka. Još se ne zna, ali postoji mogućnost da na tom istom bazenu budemo igrali Superkup protiv Brescie. To bi se trebalo znati za koji dan – dodao je Jugov trener.

Jug CO će na turniru prvaka igrati u sastavu: Marko Bijač, Toni Popadić, Marko Macan, Jacob Merčep, Hrvoje Benić, Nikola Pavličević, Luka Lončar, Josip Vrlić, Loren Fatović, Xavi Garcia, Pavo Marković, Marko Ivanković, Felipe Perone i Paulo Obradović.

Zbog nastupa u Monte Carlu, Jugaši su odgodili susret 1. kola Regionalne lige, koji se trebao igrati u subotu, 8. listopada, a u kojem su domaćini Budvi. Tj susret, prvi službeni u novoj sezoni u kojoj brane četiri naslova (Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvenstvo Hrvatske i Euroliga) te napadaju peti (Europski Superkup), odigrat će u Gružu u srijedu, 19. listopada.

18. travanj 2024 19:36