StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU ZA VETERANE

Dubrovački veterani doprvaci Europe!

19. rujna 2016. - 12:37

Četvrti put u svojoj povijesti Dubrovački veterani su doprvaci Europe. Ukupno pet puta su osvajali medalju na Europskim prvenstvima. Uz četiri srebra jednom su bili brončani. Do finala Europskog prvenstva, koje se održalo u Rijeci, ostvarili sve četiri pobjede, ali ne i petu, koja bi im donijela jedino zlato, koje im nedostaje u riznici trofeja. Tri puta su bili svjetski prvaci, jednom pobjednici Svjetskih igara, ali nikad prvaci Europe.

U finalu, koje je odigrano na Kantridi, Dubrovačke veterane je zaustavio Veteran 70 iz Splita za kojeg igra nekoliko bivši hrvatskih reprezentativaca, nekadašnji članovi triju splitskih klubova, POŠK-a, Mornara i Jadrana (Albert Pavlović, Dejan Savičević, Adrian Ježina, Božidar Plazonić, Danijel Burić, Danijel Marasović…).

Splitska momčad je u finalu bila bolja s 8:5 (3:1, 1:0, 1:3, 3:1). Dubrovački veterani su u utakmici za zlato izjednačili na 1:1, nakon što je Veteran 70 poveo sa 4:1, postigli su drugi pogodak. Veteran 70 je vodio s 5:2. Potom dva pogotka Dubrovačkih veterana. Uoči zadnje četvrtine bilo je 5:4 za splitsku momčad, koja je s tri pogotka u nizu u posljednjoj četvrtini otišla do vodstva 8:4 te je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Dubrovački veterani su na EP-u u Rijeci osvojili jedanaestu medalju na velikim natjecanjima u povijest kluba, koja se piše od 1997. godine. Na Svjetskim prvenstvima su tri puta bili najbolji, po jednom srebrni i brončani. Na Svjetskim igrama zlatni. Na Europskim prvenstvima četiri puta srebrni i jednom brončani.

DUBROVAČKI VETERANI NA EP-U U RIJECI 2016.
Srebro na Europskom prvenstvu za veterane u kategoriji do 'plus 40' Dubrovački veterani su pod vodstvom Gorana Turajlića osvojili igrajući u sastavu: Božo Koprivica, Olaf John, Maro Bijač, Alen Bošković, Božo Lujo, Željko Mage, Joško Matić, Boško Perić, Ante Režić, Antun Paskojević, Željko Margaretić, Miho Klaić, Davor Erjavec i Maro Šušić.

Bronca je pripala ruskom St. Petersburgu, koji je u utakmici za treće mjesto s 8:3 dobio Kranj 75. U kategoriji 'plus 40' nastupilo je deset momčadi.

25. travanj 2024 18:38