StoryEditorOCM
Tenisnovi detalji

Novak Đoković poslao priopćenje i objasnio što stoji iza odluke koja je šokirala Srbiju: ‘Dvoumili smo se, ali...‘

Piše I. M.
19. svibnja 2023. - 18:20

Teniski klub Novaka i Jelene Đoković prestaje s radom te će najbolji tenisač svijeta vratiti 1. lipnja svoj centar Beogradu. Informacija je koja je potvrđena iz Đokovićevog teniskog centra.

Ujedno to znači i gašenje kluba, o čemu su prije nekoliko dana pisali tamošnji mediji navodeći da je odluka šokantna.

Teniski centar je u 15 godina bio domaćin sedam ATP turnira i jednog WTA turnira, a Đoković ga je koristio i za svoje pripreme te trening.

"Dugo smo razmišljali i donijeli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od 10 godina. S velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu", navodi se u priopćenju.

Ističe se da je više desetaka tisuće djece na tom mjestu zaigralo tenis i podsjeća na uspješne organizacije turnira.

"Na kraju ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekt i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda. Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte, od kojih će se neki nastaviti baviti teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti pravovremeno obaviještena", dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, Đoković je prije nekoliko dana šokirao srpsku javnost jer Centar postoji oko 15 godina koji je glavna baza Novakovih priprema i treninga, ali i brojnih drugih inozemnih i srpskih navijača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:05