StoryEditorOCM
TenisHRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA

BRONČANI DUBROVNIK Tako je malo nedostajalo i za veći uspjeh

4. prosinca 2019. - 14:27
Treće mjesto osvojili su veterani Tenis klub Dubrovnik na momčadskom prvenstvu Hrvatske, koje je u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza veterana održano u Zagrebu na zatvorenim terenima Tenis kluba Dinamo.

U konkurenciji igrača starijih od 35 godina Dubrovnik je kroz regionalno natjecanje izborio završnicu, plasman među četiri najbolja, a na njoj je poražen u polufinalu s 5:4 od domaćina, zagrebačkog Dinama. Čak četiri od devet susreta odlučeni su u trećem setu tzv. produženom tie breaku do 10, a tri su na kraju otišla na stranu domaćina.

Potom je Dubrovnik s maksimalnih 9:0 i bez izgubljenog seta nadigrao u susretu za treće mjesto Slatinu, koja je u polufinalu izgubila 9:0 od od zagrebačkog Tenaxa, koji je u pak u finalu s 5:4 bio uspješniji od Dinama te tako obranio naslov pobjednika.

Za Tenax je igrao Riječanin Igor Flego, bivši DAVIS Cup reprezentativac bivše države, koji je s Goranom Ivaniševićem osvojio ITF-ov turnir 1988. godine pobjedom u finalu protiv njemačkih tenisača, Martina Sinnera i daleko poznatijeg Michaela Sticha, početkom 90-ih drugog tenisača svijeta. Zatim, na prvenstvu je igrao i Daniel Ungar, koji još uvijek nastupa u njemačkoj Bundesligi, potom Krešimir Ritz, koji je nedavno igrao na Svjetskom prvenstvu u Miami Beachu u kategoriji 'plus 40' i osvojio naslov prvaka u parovima dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio među 16 najboljih...

Dubrovnik je igrao isključivo sa svojim snagama. Broncu su pod vodstvom Zorana Grbića, predsjednika Tenis kluba Dubrovnik, izborili Stijepo Mandušić, Mario Jarak, Toni Đurasović, Maro Franušić, Igor Deranja i Rao Novaković.
20. travanj 2024 07:55