StoryEditorOCM
TenisTENIS

RAGUSA ČETVRTA U DRŽAVI Izborili polufinale u produženom tie breaku trećeg seta, a potom u njemu izgubili finale pa broncu...

29. rujna 2019. - 18:40
Nevjerojatna je priča nastupa Tenis kluba Ragusa na završnom turniru ekipnog prvenstva Hrvatske za uzrast do 14 godina, koje se igralo u Varaždinu. Ekipa iz Gospina polja je samim plasmanom među osam najboljih ostvarila svoj najveći uspjeh.

- Nastup u Varaždinu je nagrada za našu ekipu za uspjeh u regiji jug te u dodatnim kvalifikacijama u kojima smo dobili Tenis klub Kvarner na njegovom terenu - istaknuo je Pero Barović iz Tenis kluba Ragusa.

Prvo dana završnog turnira Ragusa je slavila te izborila polufinale, i to je do 5:4 pobjede protiv Olimpije Osijek 1984. stigla u posljednjem devetom meču, i to u trećem odlučujućem setu, tzv. produženom tie breaku do 10. Leticia Tarocco i Marko Baničević su igrali taj posljednji deveti meč u kojem su izgubili prvi set, dobili drugi, a u trećem spasili tri meč lopte, iskoristili drugu te slavili sa 16:14!

Dan poslije - u polufinalu protiv zagrebačkog Iteama, glavnog kandidata za naslov - Ragusa je zaostajala nakon šest pojedinačnih mečeva (tri igrača i tri igračice) 4:2. Potom je dobila muški par. Potom se igrao mix, koji je opet otišao u treći set, tzv. produženi tie break do 10. Ovaj put poraz te ženski par Raguse, koji je bolje stajao od ženskog para Iteama nije došao u priliku da u posljednjem devetom meču polufinala odlučuje o pobjedniku. Iteam je s rezultatom 5:3 otišao u finale. 

- Šteta, baš šteta - koju minutu nakon poraza oglasio se Pasko Barović. Čestitao je pritom ekipi kako je odigrala protiv sastava za kojeg igra aktualna europska prvakinja do 14 godina.

Treći dan završnog turnira Ragusu je čekala borba za treće mjesto protiv Tenis kluba Ponikve. Nakon šest pojedinačnih mečeva bilo je 3:3. Nakon miksa i ženskog para 4:4. Muški par je sad odlučivao - Marko Baničević i Stjepan Bogdan su dobili prvi set sa 6:4. Drugi je tim istim rezultatom pripao Maxu Ivanu Horvatiću i Antoniu Voljavecu, paru Ponikava, te se (opet) u posljednjem devetom meču igrao treći odlučujući set, tzv. produženi tie break do 10 u kojem je dubrovački par izgubio s 10:8.

Ragusa je tako pod vodstvom trenera Paola Pavlinovića i Pera Barovića zauzela četvrto mjesto u državi.

- Šteta - nakon poraza od Ponikava će Pasko Barović. 

Da, baš šteta što su Leticia Tarocco, Marko Baničević, Kuzma Jurišić, Anastasia Nikolova, Anamaria Zorić, Stjepan Bogdan, Mateo Karlić i Petra Ivanković na kraju ostali bez medalje, a bili su tako, tako blizu još većeg uspjeha... 

FOTO Anamaria Zorić, tenisačica Raguse
16. travanj 2024 21:20