StoryEditorOCM
TenisTENIS DO 10 GODINA

DUBROVAČKI KVARTET IDE NA DRŽAVNI MASTERS Osmijeh im ne silazi s lica - Mateo Jerković, Petra Svetac, Ana i Vlaho Petković

17. rujna 2019. - 22:11
Mateo Jerković je prvi s lijeva na slici, do njega je Petra Svetac. Zatim treća s lijeva je Ana Petković i skroz desno je njezin brat Vlaho. Osmijeh je svima na licima, a kako i ne bi kad su s uspjehom prošli kvalifikacije, izborili nastup na Regionalnom Mastersu, i kad su na njemu nastupili te kad se na kraju sve zbrojilo, i prvo i drugo, idu na državni Masters. Dubrovački četverac s osmijehom na licu već se može pohvaliti kako je među 32 najbolja u državi u uzrastu do 10 godina, a nek se zna kako su, računajući sve regije, stotine i stotine njihovih vršnjaka igralo za mjesto na završnom turniru.

Naravno, na taj završni turnir, državni Masters, koji se održava u Čakovcu krajem mjeseca, 28. i 29. rujna, pokušat će mali dubrovački tenisači biti još bolji. Mateo i Ana već imaju iskustva. I lani su bili među 32 najbolja u državi, dok će prvi put na državnom Mastersu zaigrati Petra i Vlaho.

Mateo je ostvario ove sezone četiri turnirske pobjede u kvalifikacijama, igrao je finale regionalnog Mastersa koje je izgubio u tri seta, ali najvažnije nije izgubio na kraju – prvu poziciju. On je broj jedan u Dalmaciji te će biti nositelj na državnom. Ana je osvojila također četiri turnira, zatim je uzela naslov i na regionalnom Mastersu te je i ona broj jedan. Nitko u konkurenciji tenisačica nije bolji od nje u Dalmaciji. Zanimljivo, Mateo i Ana, dalmatinski brojevi jedan, rođeni su isti dan u Dubrovniku – 31. ožujka 2009. godine.

Petra je pak rođena 4. lipnja 2009., a Vlaho je najmlađi u dubrovačkom kvartetu. On je razvukao osmijeh. Pustio sestru da odgovara umjesto njega.

- Vlaho je rođen 27. ožujka 2011. godine – kaže Ana.

- Idem u 2B razred – uključio se i Vlaho u razgovor. Ana dodaje kako ona i brat sad idu u Osnovnu školu Lapad, ali kako je njihova škola Montovjerna.

- Brzo će završiti radovi, izgradit se nova škola te ćemo se vrati na Montovjernu. Ja idem u 4B razred – kazuje Ana.

Mateo i Petra su od prvog razreda u Osnovnoj školi Lapad. Mateo je sad 5E razred, a Petra 4D. Petra je igrala ove sezone dva finala, ali se sa svakog turnira vraćala s dosta bodova te je na kraju, nakon regionalna Mastersa, šesta ukupno u Dalmaciji. Vlaho je dva puta došao do finala, osvojio je jedan turnir, i on je vazda skupljao bodove, te je na kraju zauzeo sedmo mjesto u Dalmaciji i iosvojio put na državni Masters. Nek se zna kako nema nitko mlađi od njega da je bolje plasiran. Što više, svi koji su s njiim izborili plasman na državno su rođeni 2009. godine. 
Hvala trenerima!
Hvale svi trenere. Stjepan Mandušić trenira Matea i Petru, koji su članovi Tenis kluba Dubrovnik, a za kojeg su igrali i Ana Petković te njezin brat Vlaho. Matea je prije Stjepana trenirao Mario Jarak, Anu također Jarak i Mandušić dok je bila članica kluba iz Uvale Lapad, a sad kad je u Gospinom polju o njoj, kao i o Vlahu, brigu vodi trenerska ekipa Tenis kluba Ragusa (Paolo Pavlinović, Pasko i Pero Barović te Jakov Šeparović). 
 

20. travanj 2024 02:08