Sport Tenis

TENIS DO 10 GODINA

DUBROVAČKI KVARTET IDE NA DRŽAVNI MASTERS Osmijeh im ne silazi s lica - Mateo Jerković, Petra Svetac, Ana i Vlaho Petković

TENIS DO 10 GODINA
Mateo Jerković je prvi s lijeva na slici, do njega je Petra Svetac. Zatim treća s lijeva je Ana Petković i skroz desno je njezin brat Vlaho. Osmijeh je svima na licima, a kako i ne bi kad su s uspjehom prošli kvalifikacije, izborili nastup na Regionalnom Mastersu, i kad su na njemu nastupili te kad se na kraju sve zbrojilo, i prvo i drugo, idu na državni Masters. Dubrovački četverac s osmijehom na licu već se može pohvaliti kako je među 32 najbolja u državi u uzrastu do 10 godina, a nek se zna kako su, računajući sve regije, stotine i stotine njihovih vršnjaka igralo za mjesto na završnom turniru.

Naravno, na taj završni turnir, državni Masters, koji se održava u Čakovcu krajem mjeseca, 28. i 29. rujna, pokušat će mali dubrovački tenisači biti još bolji. Mateo i Ana već imaju iskustva. I lani su bili među 32 najbolja u državi, dok će prvi put na državnom Mastersu zaigrati Petra i Vlaho.

Mateo je ostvario ove sezone četiri turnirske pobjede u kvalifikacijama, igrao je finale regionalnog Mastersa koje je izgubio u tri seta, ali najvažnije nije izgubio na kraju – prvu poziciju. On je broj jedan u Dalmaciji te će biti nositelj na državnom. Ana je osvojila također četiri turnira, zatim je uzela naslov i na regionalnom Mastersu te je i ona broj jedan. Nitko u konkurenciji tenisačica nije bolji od nje u Dalmaciji. Zanimljivo, Mateo i Ana, dalmatinski brojevi jedan, rođeni su isti dan u Dubrovniku – 31. ožujka 2009. godine.

Petra je pak rođena 4. lipnja 2009., a Vlaho je najmlađi u dubrovačkom kvartetu. On je razvukao osmijeh. Pustio sestru da odgovara umjesto njega.

- Vlaho je rođen 27. ožujka 2011. godine – kaže Ana.

- Idem u 2B razred – uključio se i Vlaho u razgovor. Ana dodaje kako ona i brat sad idu u Osnovnu školu Lapad, ali kako je njihova škola Montovjerna.

- Brzo će završiti radovi, izgradit se nova škola te ćemo se vrati na Montovjernu. Ja idem u 4B razred – kazuje Ana.

Mateo i Petra su od prvog razreda u Osnovnoj školi Lapad. Mateo je sad 5E razred, a Petra 4D. Petra je igrala ove sezone dva finala, ali se sa svakog turnira vraćala s dosta bodova te je na kraju, nakon regionalna Mastersa, šesta ukupno u Dalmaciji. Vlaho je dva puta došao do finala, osvojio je jedan turnir, i on je vazda skupljao bodove, te je na kraju zauzeo sedmo mjesto u Dalmaciji i iosvojio put na državni Masters. Nek se zna kako nema nitko mlađi od njega da je bolje plasiran. Što više, svi koji su s njiim izborili plasman na državno su rođeni 2009. godine. 
Hvala trenerima!
Hvale svi trenere. Stjepan Mandušić trenira Matea i Petru, koji su članovi Tenis kluba Dubrovnik, a za kojeg su igrali i Ana Petković te njezin brat Vlaho. Matea je prije Stjepana trenirao Mario Jarak, Anu također Jarak i Mandušić dok je bila članica kluba iz Uvale Lapad, a sad kad je u Gospinom polju o njoj, kao i o Vlahu, brigu vodi trenerska ekipa Tenis kluba Ragusa (Paolo Pavlinović, Pasko i Pero Barović te Jakov Šeparović). 
 

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

DOK BURA DERE Leteće reklame

DOK BURA DERE Leteće reklame
Pojačani udari bure noćas su poremetili raspored slijetanja zrakoplova na Čilipe, ali i oštetili pokoji reklamni...
DOK BURA DERE Leteće reklame