StoryEditorOCM
TenisTRIJUMF 15-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE U BRATISLAVI

KRUNA NA GLAVI LUCIJE ĆIRIĆ BAGARIĆ Spasila meč loptu te osvojila svoj prvi pojedinačni juniorski ITF-ov turnir!

8. rujna 2019. - 17:34
Izgubila je prvi set sa 6:2, u drugom je spašavala meč loptu. Slovakinja Yvonna Zuffova, druga nositeljica turnira, vodila je sa 6:5 i imala 40:30 na svoj servis. Lucija Ćirić Bagarić je potom dobila iduća tri poena s kojima je napravila break te izborila tie break u kojem je bila uvjerljiva. U trećem, odlučujućem setu 15-godišnja dubrovačka tenisačica je serivirala za ostanak u meču. Slovakinja je vodila sa 5:4. Bez izgubljenog poena je Ćirić Bagarić izjednačila na 5:5. Potom je oduzela servis Zuffovoj te servirala za meč. Opet nije pogriješila te jeDubrovkinja pobjednica juniorskog ITF-ovog turnira u Bratislavi.

Lucija Ćirić Bagarić je stigla do svog prvog pojedinačnog uspjeha na jednom juniorskom ITF-ovom turniru. Inače, već sam plasman u polufinale bio je njezin najveći pojedinačni uspjeh do jučer na juniorskom Touru. Do finala je stigla sa četiri pobjede. Peta pobjeda, uspjeh protiv Zuffove, koja će se pamtiti, bila je za ocjenu pet!

Osvajanjem turnira u Bratislavi Lucija, koju trenira Jerko Bambić, napredovat će na svjetskoj rang listi za otprilike tristo mjesta. Uoči nastupa u Slovačkoj bila je 1063. juniorka svijeta, a sad će nakon prvog pojedinačnog naslova u svojoj prvoj pravoj sezoni u juniorskoj konkurenciji biti oko 750. mjesta svjetske rang liste.
24. travanj 2024 09:50