Sport Tenis

TENIS

NOVA KRUNA DUBROVKINJE Mia Rae Vićan je i s Top Spinom osvojila naslov državne prvakinje!

TENIS
Treću godinu uzastopno Top Spin je ekipni i momčadski prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji, a zasluge za posljednji uspjeh juniorki zagrebačkog kluba ima i 16-godišnja Dubrovkinja Mia Rae Vićan, kojoj je to četvrti naslov državne prvakinje u karijeri.

Svoj prvi Vićan je osvojila prije dvije godine u dresu Tenis kluba Libertas na Otvorenom prvenstvu Hrvatske do 14 godina igrajući u paru s Lucijom Ćirić Bagarić. Pojedinačnoj je na spomenutom natjecanju bila druga. Te iste godine pojačala je Tenis klub Iteam te bila ekipni prvak Hrvatske u uzrastu do 14 godina. Prošle godine je na zimskom prvenstvu do 16 godina bila doprvakinja u paru, a na Otvorenom prvenstvu do 16 godina državna prvakinja u paru s Tarom Wurth

Ove godine, igrajući za Top Spin, Vićan je prije mjesec dana sa seniorskom ekipom kluba bila druga na državnom ekipnom prvenstvu, a sad s juniorskom ekipom prva. Inače, Top Spin je na državnom ekipnom juniorskom prvenstvu dobio u četvrtfinalu Opatiju sa 6:0, u polufinalu HTK Zagreb sa 4:2, a u finalu Split 1950. zahvaljujući boljoj set razlici. Vićan je uspjehu doprinjela pobjedama u pojedinačnoj konkurenciji te u paru.

Inače, 16-godišnja Dubrovkinja igra i međunarodne turnire na kojima skuplja bodove za juniorsku svjetsku rang listu. U konkurenciji dvije godine starijih igračica na pragu je ulaska među tisuću najboljih juniorki svijeta.

FOTO Lucija Ćirić Bagarić i MIa Rae Vićan 2017. godine s naslovom državnih prvakinja do 14 godina
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije