StoryEditorOCM
TenisMEĐUNARODNI TENISKI TURNIR

DUBROVNIK DUB BOWL Izraelka Mayorkes i Bugarin Ivanov najbolji u uzrastu do 11 godina, dok je do 13 godina slavio hrvatski tenis

24. lipnja 2019. - 10:27
Izraelka Eden Mayorkes i Bugarin Ivan Ivanov pobjednici su šestog izdanja Dubrovnik DUB Bowla za uzrast do 11 godina, dok je hrvatski tenis slavio u obje konkurencije na drugom izdanju turnira za uzrast do 13 godina. Pobjednički pokal podigli su Osječanka Nera Tešankić i Ogulinac Dorian Salopek.

Mayorkes je u finalu slavila protiv Ive Lakić iz Crne Gore i to nakon što je uvjerljivo izgubila prvi set, Ivanov je u finalu bio uspješniji od Shotaro Yamamota iz Japana, Tešankić je savladala Bugarku Ivu Ivanovu, a Salopek nije dozvolio Zachu Stephensu iz Velike Britanije da nakon trijumfa 2017. na četvrtom Dubrovnik DUB Bowlu do 11 godina stigne do naslova i u uzrastu do 13 godina.

Nakon sedam radnih dana, oko 700 odigranih mečeva, potrošenih 1200 loptica, spušten je zastor na turnir koji je u proteklih šest izdanja okupio više od tisuću mališana iz čak 63 države svijeta sa svih kontinenata.

- Za Dubrovnik DUB Bowl zna cijeli svijet. Potvrđuje to činjenica da su i ove godine došla djeca sa svih strana svijeta, i to u većini slučajeva prvaci svojih država. Osvojiti Dubrovnik DUB Bowl je veliki uspjeh - istaknuo je Dražen Stojić, pomoćnik izbornika reprezentacije za uzraste od 12 do 14 godina. Nagrade najboljima između ostalih uručila je i proslavljena hrvatska tenisačica, Jelena Kostanić Tošić, od nedavno sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza. 

- Kad smo počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi Dubrovnik DUD Bowl. Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja. Danas, šest izdanja turnira je za nama, možemo se pohvaliti s igračicama i igračima iz čak 63 države svijeta – istaknuo je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowla.
25. travanj 2024 15:13