StoryEditorOCM
Tenis6. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE DO 11 I DO 13 GODINA

DUBROVNIK DUB BOWL NA STRADUNU 'Nisu tenis samo pobjede i porazi, nastup na terenu...'

20. lipnja 2019. - 03:29
Osjećaj je predobar. Osvojiti Dubrovnik DUB Bowl nije mala stvar - sjao je od sreće prije dvije godine Zach Stephens. Mali tenisač iz Velike Britanije je osvajao do tada nekoliko turnira, a, kaže, nikad tako jak turnir kakav je bio u Dubrovniku 2017. za uzrast do 11 godina.  

- Preporučio bih svima da dođu u Dubrovnik. Organizacija je bila sjajna. Ovo još nisam doživio – dodao je Stephens čija slika danas krasi šetnicu u Tenis centru Dubrovnik, kao i slike svih pobjednika proteklih pet izdanja.

Stephens je opet došao u Dubrovnik jer Dubrovnik DUB Bowl nije više samo turnir za uzrast do 11, a što je bio od 2014. do 2017. godine, već po drugi put i turnir za uzrast do 13 godina. Poželio je opet, naravno, slaviti. Sad u konkurenciji do 13 godina. Za njega, ali i sve druge, Dubrovnik DUB Bowl je super turnir. U Dubrovniku su tereni sjajno pripremljeni. Sve je super ne samo na terenu, već i oko njega. Naime, za vrijeme turnira mališani sa svih strana svijeta imaju priliku zaigrati tenis na Stradunu, ispred crkve svetog Vlaha.

Zatim, prije dva dana su sudjelovala u svečanosti otvaranja turnira što se ne može vidjeti ni na najvećim svjetskim seniorskim teniskim turnirima, a u utorak navečer su po uzoru na najveće WTA i ATP turnire imali zabavu, uživali na bazenima hotela Valamar Dubrovnik. Sad u srijedu, nakon što su zaigrala u sjajnom ambijentu te se svi skupa slikali na skalinima crkve svetog Vlaha, bili su na ždrijebu završnice koja je održana u palači Sponza.

U Gospinom polju, i ne samo u Gospinom polju, već i na terenima Valamar grupacije na Babinom kuku, ovih je dana gužva uz svaki teren, i to od jutra do mraka sva tri protekla dana turnira, a bit će tako i idućih (turnir traje do nedjelje, 23. lipnja). Nastupe malih tenisačica i tenisača prate njihovi treneri, članovi uže i šire obitelji.

- Ove godine imamo na popisu sudionika turnira igrače iz novih šest država svijeta. Sa šestim izdanjem možemo se pohvaliti s gotovo tisuću mališana iz više od 60 država svijeta, sa svih kontinenata – istaknuo je Pasko Barović. Uz njega, koji je u ulozi direktora turnira, od 2014. glavni 'krivci' su za uspješnu organizaciju turnira Pero Barović, Romano Kristić, Paulo Pavlinović kojima pomaže sve brojnija ekipa Tenis kluba Ragusa i Tenis centra Dubrovnik. 

- Nisu tenis samo pobjede i porazi, nastup na terenu – isticali su i u najavi prethodnih, ali i ovogodišnjeg izdanja Dubrovnik DUB Bowla. Zbog toga su proteklih pet godina, a i ove, dali truda kako bi djeci sa svih strana svijeta nastup u Dubrovniku ostao u lijepom sjećanju. U tome su opet uspjeli.

- Kad smo počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi Dubrovnik DUD Bowl. Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja. Četvrte smo se mogli pohvaliti igračima od kojih su njih tridesetorica bili najbolji u svojim državama, dakle, državni prvaci. Znate, kategorije do 11 te do 13 godina dok mi s tim nismo počeli, nisu postojale u svijetu. Zatim, u što su se mogli uvjeriti svi koji su nastupili, organiziramo događaje kako bi se ti mladi ljudi educirali o sportu, što on znači. Uvijek nam je bila želja, od prvog dana kad smo krenuli u ovaj projekt, da svim igračima, njihovim obiteljima i trenerima, njihovim teniskim savezima, Dubrovnik ostane u najljepšem sjećanju te da se jednog dana opet vrate na druge turnire, dosta jače, koje imamo u planu organizirati. Nama je želja da ovaj projekt jednog dana podignemo do turnira iz ATP ili WTA kalendara. Krajem godine ćemo biti domaćini ITF-ovog turnira na što smo jako ponosni. Inače, najvažnije smo na Dubrovnik DUB Bowlu uspjeli. Vidjeli smo i vidimo osmijeh na licu svih sudionika - naglasio je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowla.
19. travanj 2024 08:52