StoryEditorOCM
TenisTENIS

PRVI SE PAMTI Lucija Ćirić Bagarić osvojila prvi ITF-ov turnir!

26. travnja 2019. - 20:19
Prvi se pamti te 15-godišnja Lucija Ćirić Bagarić neće zaboraviti nastup na ITF-ovom turniru petog ranga u Subotici budući je osvojila prvi naslov. Dubrovkinja, koja je osvojila u karijeri osam naslova državne prvakinje, zadnji naslov je uzela u uzrastu do 18 godina, slavila je sad u konkurenciji parova igrajući s Rumunjkom Silviom Mariom Costache

Sa četiri pobjede, Ćirić Bagarić i Costache su bile u ulozi četvrtih nositeljica, stigle su do finala. U polufinalu su bile bolje od prvih nositeljica, Mađarice Luce Janosi i Slovakinje Yvonn Zuffova sa 6:4 i 6:1, dok su petu pobjedu izborile bez borbe. Naime, sedme nositeljice, Slovakinja Martina Marusinova i Sara Suchankova, predale su im finalni meč. Marusinova se ozlijedila. 

Lucija je trenutno oko 60. mjesta na rang listi do 16 godina, iako u toj konkurenciji ne igra previše, dok je na svjetskoj juniorskoj rang listi oko tisućitog mjesta. Plan joj je biti do kraja godine ispod 300. mjesta. Nakon što joj završi školska godina igrat će češće na ITF-ovim turnirima. Nakon Subotice putuje u Niš, a potom će igrati turnir prvog ranga u Barceloni.

Dobrim nastupom u Subotici može se pohvaliti još jedna Dubrovkinja - Mia Rae Vićan je s tri pobjede stigla u pojedinačnoj konkurenciji do četvrtfinala u kojem je poražena od Tijane Sretenović iz Srbije u tri seta. 
25. travanj 2024 16:08