StoryEditorOCM
TenisTENIS

KVALIFIKACIJE ZA EURO Lucija Ćirić Bagarić dovela Hrvatsku na korak do plasmana na finalni turnir

1. veljače 2019. - 19:57
Hrvatska ženska teniska reprezentacija do 16 godina na korak je do plasmana na završni turnir europskog Winter Cupa, koji će se igrati u francuskom Brestu od 15. do 17. veljače.

U 1. kolu / četvrtfinalu turnira kvalifikacijske skupine 'A', koji se igra u Minsku, dobila je s 3:0 Austriju, te će se za finale boriti s Ukrajinom, prvim nositeljem turnira u glavnom gradu Bjelorusije. Drugi putnik na završni turnir s turnira skupine 'A' bit će pobjednik drugog polufinala u kojem će igrati Velika Britanija i Bjelorusija. Ukrajina je bila slobodna u 1. kolu, Velika Britanija je dobila s 3:0 Litvu, a Bjelorusija je s 3:0 savladala Rumunjsku.

Prvi bod Hrvatskoj protiv Austrije donijela je Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić savladavši sa 6:3 i 6:0 Ines Faltinger, a nakon što je Zagrepčanka Marijana Majetić sa 6:0 i 7:5 savladala Lauru Pasterk, bilo je jasno kako će naše igrati u polufinalu. Konačnih 3:0 potpisalče su Ćirić Bagarić i Splićanka Klara Vukičević, koje su nadigrale par Austrije sa 6:2 i 6:1. Hrvatsku reprezentaciju vodi izbornik Robert Brkljač.

Ukupno su četiri kvalifikacijske skupine. Na završnom turniru nastupit će osam najboljih reprezentacija.

FOTO Hrvatska ženska reprezentacija do 16 godina
Tarocco donijela vodstvo, ali...
Hrvatska ženska reprezentacija do 14 godina nije bila uspješna kao i reprezentacija do 16 godina. Poražena je na startu turnira kvalifikacijske skupine 'C' Winter Cupa, koji se igra u Budimpešti, s 2:1 od Velike Britanije.

Dubrovkinja Leticia Tarocco, članica Raguse, donijela je prvi bod. Sa 6:2 i 6:1 dobila je Ranah Akue Stoiber. Međutim, nakon toga preokret Velike Britanije: Eva Shaw je dobila Petru Marčinko sa 6:3 i 6:4, a na kraju su Shaw i Stober dobile Tarocco i Marčinko sa 6:2 i 6:2, te će naše u nastavku razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta. 

25. travanj 2024 12:31