Sport Tenis

TENIS

USPOMENA NA ĐURA BOKUNA Leticia Tarocco i Ivan Šodan pobjednici Memorijala

TENIS
Leticia Tarocco iz Tenis kluba Ragusa i Ivan Šodan iz Tenis kluba Split 1950 pobjednici su Memorijala 'Đuro Bokun' za uzrast do 14 godina, koji je okupio 16 igračica i 22 igrača iz trinaest klubova (Split 1950., Ragusa, Stobreč, Top Spin Zagreb, Dubrovnik, Libertas, Makarska rivijera, Zadar 08, Ploče, Župa dubrovačka, Vulpes Zagreb, Dalmacijacement i Poen). Tenis klub Dubrovnik organizacijom Memorijala čuva uspomenu na mladog tenisača, , koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine. Đuro Bokun je zauvijek zaklopio svoje oči imao samo 11 godina. 

U konkurenciji igračica Tarocco je do naslova stigla bez izgubljenog seta. U tri meča izgubila je samo sedam gemova. U polufinalu je sa 6:3 i 6:1 obila Nikolinu Vukić iz Dubrovnika, a u finalu Chiaru Jerolimov iz Zadra 08 sa 6:0 i 6:1. Jerolimov je u polufinalu sa 7:5 i 6:3 bila bolja od Nike Granić iz Makarske.

Turnir ženskih parova osvojile su članice Dubrovnika: Nikolina Vukić i Anamarija Zorić su sa 6:0 i 6:2 u finalu savladale Niku Granić i Chiaru Jerolimov.

U muškoj konkurenciji Šodan je još uvjerljivije stigao do naslova pobjednika. U tri meča izgubio je samo tri gema. U finalu je dobio Karla Klaića iz Raguse sa 6:2 i 6:0, a u polufinalu Roka Mađora sa 6:0 i 6:0. Klaić je finale izborio s dvije pobjede. U polufinalu je sa 2:6, 6:2 i 6:3 dobio Roka Markovinu iz Splita 1950. Šodan je slavio i u parovima igrajući s Ivanom Majićem iz Poena. U finalu su sa 6:4 i 6:0 dobili Karla Klaića i Roka Mišuru iz Splita 1950.

Vrhovni sudac turnira bio je Marjan Pančevski. Nagrade je uručio tajnik Tenis kluba Dubrovnik Senko Glavinić.
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Predstavnici Županije u gradu heroju

Predstavnici Županije u gradu heroju
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije predvođeni županom Nikolom Dobroslavićem te zamjenicima Žaklinom Ma...
Predstavnici Županije u gradu heroju