StoryEditorOCM
TenisTENIS

MATEO JERKOVIĆ I ANA PETKOVIĆ Najbolji iz naše Županije su iz istog kluba i rođeni su isti dan!

2. rujna 2018. - 14:54

Ana trenira tenis od svoje pete godine, a Mateo tri godine. Ana je članica Tenis kluba Dubrovnik. Mateo također. Anu trenira Stipe Mandušić, a Mateu je trener Mario Jarak. Ana je osvojila četiri zlatna turnira te s tim osigurala prvi nastup u karijeri na regionalnom Mastersu. Mateo je igrao više turnira. Također je izborio nastup na regionalnom Mastersu. Skupio je najviše bodova, te bio najuspješniji igrač cijelog ovogodišnjeg ciklusa. Pet puta je igrao finale zlatnog turnira. Jedan je osvojio.

Kad se podvukla crta na kraju dalmatinskog ciklusa, u obzir se uzela četiri najbolja rezultata, Ana će biti treća nositeljica regionalnog Mastersa, a Mateo četvrti nositelj. Na regionalnom Mastersu će nastupiti po 16 najboljih u obje konkurencije. Ana i Mateo su najuspješniji u ovogodišnjem dalmatinskom ciklusu iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedini koji će iz naše županije biti u ulozi nositelja na regionalnom Mastersu. Zanimljivo, oboje i iduće godine imaju pravo nastupa u ovom uzrastu, igračica i igrača do 10 godina, a što je još za njih itekako zanimljivo – Ana i Mateo su se rodili na isti dan - 31. ožujka 2009. godine!

Oboje su i odlični učenici. Ana je učenica Osnovne škole Lapad – Područna škola Montovjerna, a Mateo je prva tri razreda osnovne škole pohađao u Osnovnoj školi Marina Držića, a od ponedjeljka, 3. rujna, sjediti će u klupama Osnovne škole Lapad.

Oboje žive za tenis, 'ginu' za svaku loptu – ističu njihovi treneri. Mogli bi, kažu, trenirati od jutra do mraka. Mateo je s pet godina prvo počeo trenirati plivanje, a godinu dana poslije uzeo je reket u ruke. Ana je prije Matea počela u Uvali Lapad udarati 'žutu lopticu'.

Ana i Mateo se sad spremaju za nastup na regionalnom Mastersu. Cilj im na kraju zaigrati i na državnom Mastersu, među 32 najbolja u državi!

Deset ih je!
Na regionalnom Maesters za uzrast do 10 godina, među 16 najboljih, igrat će šest tenisača i četiri tenisačice iz naše županije, a to su: Mateo Jerković, Maroje Papac, Ana Petković, Petra Svetac i Laura Prkačin iz Tenis kluba Dubrovnik, Marino Krešić iz Tenis kluba Metković, Toni Pavlović, Toni Ruso i Karlo Perić iz Tenis kluba Ragusa, te Rebeka Roso iz Tenis kluba Orebić.

Poredak u utrci za nastup na regionalnom Mastersu, odigrano je 17 turnira, a nakon što su se u obzir uzela četiri najbolja rezultata Papac je zauzeo jedanaesto, Krešić deseto, Pavlović sedmo, Ruso petnaesto, Perić četrnaesto, a Jerković četvrto. U konkurenciji tenisačica Petković je zauzela treće, Svetac četrnaesto, Prkačin petnaesto, a Roso deseto mjesto.

Mateo Jerković i Ana Petković, budući su među četiri najbolja, bit će nositelji na regionalnom Mastersu.

22. travanj 2024 14:16