StoryEditorOCM
TenisZAVRŠENE KVALIFIKACIJE ZA EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU DO 14 GODINA

RAGUSA ZAUSTAVLJENA NA POSLJEDNJEM KORAKU Izbacila je Zadar, Dalmacijacement, ali nije uspjela i Opatiju

31. kolovoza 2018. - 19:29

Dobili su prvo Zadar s 5:4 u Gospinom polju, zatim otišli u goste Dalmacijacementu te ostvarili novi uspjeh. Slavili s 5:1. Parovi se nisu trebali igrati u finalu kvalifikacijske skupine Dalmacija. Sve je bilo jasno nakon šest pojedinačnih mečeva. Prvim mjestom u Dalmaciji izborili su posljednji krug kvalifikacija za ekipno prvenstvo Hrvatske za uzrast do 14 godina, a tu ih je čekala Opatija, pobjednik kvalifikacijske skupine Istarsko-primorskogoranska. 

U toj posljednjoj borbi za plasman na završni turnir, među osam najboljih u Hrvatskoj, ekipa Tenis kluba Ragusa nije uspjela. Poražena je u Gospinom polju s 5:1. Leticia Tarocco je dobila Danielu Hunčak sa 6:2 i 6:2. Donijela u tom trenutku Ragusi izjednačenje na 1:1. Opatija je povela zahvaljujući Dori Biondić, koja je sa 6:1 i 6:0 bila uspješnija od Lee Ševelj. Ubrzo nakon što je Tarocco slavila, Opatija je imala vodstvo 3:1 (Kuzma Jurišić je izgubio od Jana Priskića sa 6:3 i 6:3, a Antun Bekić sa 6:0 i 7:5 od Noaha Jelušića). Još se igralo na dva terena. Karlo Klaić je imao 1:0 u setovima (6:1) protiv Emanuela Ivkića, a Anamaria Zorić je nakon izgubljenog prvog seta sa 7:6, u drugom vodila s 2:1 protiv Renate Hunček.

Na kraju ni Klaić, a ni Zorić nisu uspjeli (Klaić je izgubio drugi set sa 6:1, a treći sa 6:2, dok je Zorić u drugom setu poražena sa 6:4), te se parovi (jedan muški, jedan ženski i jedan mješoviti) nisu trebali ni igrati. Ekipa koja će igrati na finalnom turniru državnog prvenstva je već bila poznata.

Osim Opatije na završnom turniru u Splitu, koji počinje sutra, u subotu, 1. rujna, i traje do ponedjeljka, 3. rujna, igrat će domaćin, Split 1950., te još četiri ekipe, koje su također imale osiguran izravan plasman (Zagreb, Iteam, Olimpija Osijek 1984. i Medveščak). Preostala dva mjesta na završnom turniru popunit će još dva kvalifikanta, i to najuspješnija ekipa iz skupina Sjeverozapadna Hrvatska i Slavonija, te najuspješnija ekipa iz preostale dvije skupine, Grad Zagreb i Središnja Hrvatska.

25. travanj 2024 23:04