StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA TRENIRA, ALI REKET JOŠ NIJE U RUCI Dubrovkinja propušta US Open

14. kolovoza 2018. - 13:22

Ana Konjuh propušta posljednji Grand Slam turnir sezone. Neće igrati na US Openu. Vijest je očekivana budući bol u ruci lakta desne ruke je i dalje prisutna. Tri operacije koje je imala, dvije u posljednjih godinu dana, nisu otklonile problem. 

Nakon operacije u rujnu prošle godine vratila se na teren, i to u Brisbaneu. Na staru godinu, na oproštaju od 2017., igrala je protiv sedam godina starije Nizozemke Kiki Bertens, 31. tenisačice svijeta, kojoj je 18. mjesto u svibnju prošle godine bio najbolji plasman na WTA rang listi. Ana je pobijedila. Sve je prošlo bez problema, ali već u idućem meču, dva dana poslije, protiv TOP 10 igračice svijeta, Ukrajinke Eline Svitoline, opet je osjetila bol. Vratila se iz Australije. Nije nastupila na Australian Openu. Ponovno operacija, te sve opet ispočetka. Vratila se krajem svibnja u Roland Garrosu. Međutim, nakon tolike pauze nije mogla protiv iskusne Španjolke Carle Suarez Navarro, još jedne igračice iz samog vrha. Potom je imala pripreme za travu, te nastupe u Birminghamu i Wimbledonu. Međutim, opet problem s laktom...

Nove pretrage, i opet je na treninzima bila bez reketa u ruci. Posljednje pretrage su pokazale kako je lakat desne ruke bolje, te bi uskoro trebala uzeti reket u ruke. Ako ovaj put sve bude u redu, mogla bi odigrati turnir, dva do kraja ove godine.

Prije godinu dana 20-godišnja Dubrovkinja je bila 20. tenisačica svijeta. Budući nije bila u mogućnosti braniti bodove, na njenom kontu je ostalo danas samo 98 od 1785 bodova, koliko je imala prije godinu dana, očekivano, doživjela je pad na rang listi. Kad se vrati na terene, morat će ponovno sve ispočetka.

Međutim, sad je najvažnije da kad se vrati sve bude u redu, a kad je tako, zna se što i koliko Ana može.

20. travanj 2024 00:10