StoryEditorOCM
TenisPORAZ ANE KONJUH U 1. KOLU TREĆEG TENISKOG GRAND SLAM TURNIRA SEZONE

OPROŠTAJ OD WIMBLEDONA Koliko može - znamo, ali...

3. srpnja 2018. - 17:40

Koliko može Ana Konjuh – znamo. Međutim, ne znamo kada će opet biti onakva kakva je bila prije godinu dana kad je bila TOP 20. Ana je vrlo brzo nakon svog najboljeg plasmana u karijeri, bilo je to krajem ljeta prošle godine, imala novu operaciju, a ove zime još jednu. Zbog problema s rukom, kad se sve zbroji, gotovo devet mjeseci je bila izvan terena. Između te druge i treće operacije u karijeri odigrala je samo dva meča, i to oba u Australiji. Nakon treće operacije prvi meč je imala u Roland Garrosu (poraz u 1. kolu), zatim dva u Eastbourneu, te sad samo jedan u Wimbledonu. Drugi nije uspjela izboriti. Ana je poražena u 1. kolu trećeg Grand Slam turnira sezone od godinu i pol dana mlađe Claire Lui, koja je nastup u glavnom turniru izborila kroz kvalifikacije. Tenisačica iz SAD-a je nakon dva sata i dvije minute igre bila uspješnija sa 6:2, 6:7 (2) i 6:3.

Ana je meč otvorila breakom, ali je nakon toga četiri puta izgubila svoj servis u prvom setu. Nakon što je Liu napravila prva tri breaka u nizu, povela s 5:1, Ana je uspjela spasiti set loptu te drugi put oduzeti suparnici servis. Međutim, u idućem gemu opet je izgubila servis.

U drugom setu Ana je opet prva oduzela servis suparnici, ovaj put u sedmom gemu. Povela potom 5:3 te u desetom gemu servirala za set. Nije uspjela. Lui je povela sa 6:5. Ana je izborila tie break u kojem je povela sa 4:0, 5:1 te ga dobila sa 7:2.

Treći odlučujući set Lui je otvorila breakom. Povela s 3:1. Ana nije u četvrtom gemu iskoristila tri break lopte za 2:2. Što nije uspjela tada, jest dva gema poslije. Lui vraća prednost već u idućem, sedmom gemu. Potom je servirala i povela s 5:3, a nakon toga još jednom oduzela servis Ani za prolaz u 2. kolo.

22. travanj 2024 08:23