StoryEditorOCM
TenisTENIS

TRAVA EASTBOURNEA Konjuh preko četvrte nositeljice kvalifikacija stigla na korak do glavnog turnira!

22. lipnja 2018. - 16:54

Ana Konjuh je svoj početak sezone na travi obilježila uspjehom. Izborila je 2. kolo kvalifikacija na WTA turniru u Eastbourneu. Dobila je na startu Amerikanku Taylor Townsend, suparnicu iz juniorskih dana. Nakon gotovo dva i pol sata igre bilo je 2:1 u setovima za godinu i pol mlađu Dubrovkinju protiv četvrte nositeljice kvalifikacija i trenutno 75. igračice svijeta. Ana, kojoj je ovo tek drugi meč nakon treće operacije, prvi je nakon pet mjeseci stanke imala prije gotovo mjesec dana, krajem svibnja, u 1. kolu Roland Garrosa, trenutno je na 127. mjestu svjetske rang listi.
 
Prvi set je bio 6:4 za Anu, koja je u petom gemu napravila break. Prije toga je u četvrtom gemu spasila break loptu. Amerikanka nije imala više od te jedne prilike u prvom setu za oduzeti servis Ani, koja je u desetom gemu iskoristla drugu set loptu.

U drugom setu Townsend je u četvrtom gemu napravila break, iskoristila treću break loptu. Ana je uzvratila već u idućem gemu (iskoristila drugu break loptu). U dvanaestom gemu je Amerikanka imala break loptu za set. Ana je uspjela izjednačiti na 6:6, a u tie breaku imala je vodstvo 5:4 te servirala. Međutim, Townsend je uspjela dobiti iduća tri poena te izjednačiti na 1:1 u setovima.

U trećem odlučujućem Ana je u prvom gemu spasila dvije break lopte, a u šestom setu nije iskoristila dvije break lopte. U jedanaestom gemu je izgubila servis nakon čega je Amerikanka servirala za pobjedu. Međutim, uzvraća Ana te je o pobjedniku odlučivao tie break. Ana je bila uspješnija sa 7:4 te sad čeka kako će završiti ogled između Ukrajinke Katarine Bodarenko, sedme nositeljice kvalifikacija i 88. tenisačice svijeta te Britanke s pozivnicom, Eden Silve.

Pobjeda u 2. kolu kvalifikacija donosi nastup u glavnom turniru 750 tisuća dolara vrijednog WTA turnira.

25. travanj 2024 11:53