Sport Tenis

TENIS

TRAVA EASTBOURNEA Konjuh preko četvrte nositeljice kvalifikacija stigla na korak do glavnog turnira!

TENIS

Ana Konjuh je svoj početak sezone na travi obilježila uspjehom. Izborila je 2. kolo kvalifikacija na WTA turniru u Eastbourneu. Dobila je na startu Amerikanku Taylor Townsend, suparnicu iz juniorskih dana. Nakon gotovo dva i pol sata igre bilo je 2:1 u setovima za godinu i pol mlađu Dubrovkinju protiv četvrte nositeljice kvalifikacija i trenutno 75. igračice svijeta. Ana, kojoj je ovo tek drugi meč nakon treće operacije, prvi je nakon pet mjeseci stanke imala prije gotovo mjesec dana, krajem svibnja, u 1. kolu Roland Garrosa, trenutno je na 127. mjestu svjetske rang listi.
 
Prvi set je bio 6:4 za Anu, koja je u petom gemu napravila break. Prije toga je u četvrtom gemu spasila break loptu. Amerikanka nije imala više od te jedne prilike u prvom setu za oduzeti servis Ani, koja je u desetom gemu iskoristla drugu set loptu.

U drugom setu Townsend je u četvrtom gemu napravila break, iskoristila treću break loptu. Ana je uzvratila već u idućem gemu (iskoristila drugu break loptu). U dvanaestom gemu je Amerikanka imala break loptu za set. Ana je uspjela izjednačiti na 6:6, a u tie breaku imala je vodstvo 5:4 te servirala. Međutim, Townsend je uspjela dobiti iduća tri poena te izjednačiti na 1:1 u setovima.

U trećem odlučujućem Ana je u prvom gemu spasila dvije break lopte, a u šestom setu nije iskoristila dvije break lopte. U jedanaestom gemu je izgubila servis nakon čega je Amerikanka servirala za pobjedu. Međutim, uzvraća Ana te je o pobjedniku odlučivao tie break. Ana je bila uspješnija sa 7:4 te sad čeka kako će završiti ogled između Ukrajinke Katarine Bodarenko, sedme nositeljice kvalifikacija i 88. tenisačice svijeta te Britanke s pozivnicom, Eden Silve.

Pobjeda u 2. kolu kvalifikacija donosi nastup u glavnom turniru 750 tisuća dolara vrijednog WTA turnira.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije