StoryEditorOCM
TenisTENIS

REGIONALNO PRVENSTVO DO 12 GODINA Anamarija Zorić preko reprezentativke do naslova prvakinje Dalmacije

11. travnja 2018. - 11:00

Anamarija Zorić je pobjednica Regionalnog prvenstva Dalmacije do 12 godina, koje je u Šibeniku okupilo 25 djevojčica. Članica Tenis kluba Dubrovnik bila je druga nositeljica. Do polufinala je stigla s dvije pobjede izgubivši pritom samo jedan gem. Potom je i u polufinalu bila bolja s 2:0 u setovima, i to od četvrte nositeljice, Marte Dobrić, članice Tenis kluba Šubičevac, organizatora prvenstva (6:3 i 6:1), dok je u finalu dobila prvu nositeljicu, reprezentativku Niku Granić. Članica Tenis kluba Makarska rivijera sa 6:2 je dobila prvi set, ali nakon toga dominacija Zorić - 6:3 te 6:1.

Zorić je igrajući s Petrom Ivanković iz Tenis kluba Ragusa, koja je poražena na startu turnira u pojedinačnoj konkurenciji, stigla u turniru parova do polufinala u kojem su Dubrovkinje poražene od Ele Giergie i Astrid Joha Bilić, članica Tenis kluba Zadra, i to s 1:6, 6:4 i 10/8. Turnir su osvojile Marta Dobrić (Šubičevac) i Petra Škokić (Resnik).

U konkurenciji dječaka – nastupio je Stijepo Bogdan iz Tenis kluba Ragusa - regionalno prvenstvo je na kraju bilo klupsko prvenstvo Tenis kluba Split 1950. Naime, svi polufinalisti su bili iz splitskog kluba (Duje Markovina pobjednik, Nikola Smolčić drugi, a treći August Jack Allen i Darko Makjanić), a u finalu turnira parova također sve članovi Splita 1950. (Nikola Smolčić i August Jack Allen su pobijedili Darka Makjanića i Mateja Sikiricu).

16. travanj 2024 18:31