StoryEditorOCM
TenisPOBJEDA 20-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE U PRVOM MEČU POSLIJE OPERACIJE ZBOG KOJE JE PAUZIRALA ČETIRI MJESECA

BERTENS NIJE IMALA SREĆE Ana projurila u 2. kolo WTA turnira u Brisbaneu!

31. prosinca 2017. - 10:39

Sjajan povratak Ane Konjuh na teniske terene. Dubrovkinja je sredinom rujna imala po drugi put operaciju na laktu desne ruke. Zadnji nastup je imala prije točno četiri mjeseca na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone. Trenirati nakon operacije počela je prije malo više od dva mjeseca. Kako je oporavak prošao bez problema, kako na treninzima nije imala problema odlučila je kako će novu sezonu započeti u australskom Brisbaneu na milijun američkih dolara vrijednom WTA turniru.

Ždrijeb joj je dodijelio za suparnicu u 1. kolu bolje rangiranu tenisačicu, sedam godina stariju Nizozemku Kiki Bertens, 31. tenisačicu svijeta, koja je u 2017. osvojila dva WTA turnira i koja je bila u svibnju na 18. mjestu svjetske rang liste.

Međutim, nakon sat vremena igre u Brisbaneu u meču odigranom na Staru godinu - 6:1 i 6:2 za Anu, koja je u novu sezonu krenula sa 44. mjesta. Ana je u meču, koji je otvorila s vodstvom 5:0, imala 7 as servisa, četiri puta je oduzela servis Bertens, a nije dozvolila Nizozemki niti jedan break… U drugom setu nakon što je Bertens dobila prvi gem opet je dobila pet gemova u nizu.

Ana će tek sutra, 1. siječnja, doznati protiv koga će igrati za plasman u četvrtfinale. Čeka kako će završiti meč u kojem se sastaju 29-godišnja Španjolka Carla Suarez Navarro, 40. tenisačica svijeta i treća nositeljica turnira, šesta s WTA rang liste, 23-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina. 
 

25. travanj 2024 17:01