StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA SE U AUSTRALIJI VRAĆA NA TENISKE TERENE, 1. KOLO TURNIRA U BRISBANEU IGRA NA STARU GODINU

ČETIRI MJESECA JE PROŠLO OD ZADNJEG NASTUPA ANE KONJUH 'Ha, ako se izgubi, s obzirom da je stara godina, to se onda ne konta za 2018. godinu!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
30. prosinca 2017. - 15:25

Vruće je ovdje. Rado bih se vratila doma. Na buru – Ana Konjuh je u Brisbaneu. Putovala je na svoj 20. rođendan u Australiju, u srijedu, 27. prosinca. Tri dana prije toga je bila u Gradu. Sa svojima skupa na Badnji dan i Božić. Sad je već tri dana 'tamo dole'. Sutra, na staru godinu, na oproštaju od 2017., čeka je povratak na teren. Nije je bilo od US Opena. Nakon toga je imala (novu) operaciju. Novi zahvat na laktu desne ruke. Treninzima se vratila prije dva mjeseca. Naravno, prvo lagani treninzi, potom sve jače i jače.  

- Sad je sve ok. Dobro je. Sve je iza mene. U punom sam treningu. Serviram normalno. Nadam se kako će sezona biti u redu – kratko će odgovoriti na pitanje: Kako je?  

Za razliku od protekle tri godine, kada je sezonu počinjala na Novom Zelandu, u Aucklandu, sad po prvi put kreće iz Australije, iz Brisnanea. Na početku godine brani bodove. Lani je u Aucklandu igrala finale (180 bodova).

- Nadam se kako ćemo obraniti bodove, ali i osvojiti nove u Australiji – poželjela je. Plan joj je, ako ne bude išlo u Brisbaneu, dosta jačem turniru od Aucklanda (plasman u polufinale donosi 185 bodova, u finale 305, a pobjednik dobiva 470 bodova), možda još zaigrati u Sydneyju, ali ako odmah bude dobro, tada neće u Sydney, nego pravo u Melbourne. Tamo će se pripremati za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu.

Međutim, prvo Brisbane gdje Anu na startu milijun američkih dolara vrijednog turnira čeka Nizozemka Kiki Bertens, 31. tenisačica svijeta, kojoj je 18. mjesto u svibnju ove godine najbolji plasman na WTA rang listi. Sedam godina starija Bertens je u karijeri osvojila 4 WTA naslova, ove godine dva, a Ana jedan. Ana je 44., a najbolji plasman na WTA rang listi imala je prije točno pet mjeseci kada je bila 20. tenisačica svijeta.

- Nije lako prvo kolo Brisbanea, ali nisam ni očekivala kako će biti lako. Turnir je jak. Igramo oko 4,5 poslijepodne. Tada bi trebala pasti malo vrućina. Nadam se najboljem. Ha, ako se izgubi, s obzirom da je stara godina, to se onda ne konta za 2018. godinu – nasmijala se dok je izgovarala zadnju rečenicu. Raspoloženje je, potvrđuje, na viskom nivou uoči prvog nastupa  nakon četiri mjeseca. Potom opet o Bertens s kojom je već igrala. Nije bila sigurna kad, ali nije pogriješila.

- Mislim kako smo igrale 2016. na US Openu.

Tada je bila bolja od prvog nizozemskog reketa u ovom trenutku s 2:1 u setovima na svom putu do svog najvećeg uspjeha na jednom Grand Slam turniru (igrala je tada četvrtfinale na terenima Flashing Medovsa).

- Pokazala sam protekle sezone kako imam igru za TOP 20. Nisam mogla zbog operacije zadržati tu poziciju, ali se nadam kako ćemo se vrlo brzo vratiti na te pozicije. Možda još i nešto bolje napravit ove sezone - rekla je Ana. 

Meč s Bertens u Brisbaneu bit će joj prvi meč pod vodstvom novog trenera Antonia Veića. 

25. travanj 2024 16:45