StoryEditorOCM
TenisTENIS

AMERIČKA TURNEJA 'S nama je bio te radio legendarni Nick Bolletieri!'

15. studenog 2017. - 09:33

Počela je američka turneja ekipe Dubrovnik Dub Bowl-a. Dvojica trenera, Pasko Barović i Romano Kristić poveli su sa sobom u SAD, na Floridu, devetoro mališana.

- Tennis centar Dubrovnik je poznat kao partner najpoznatije akademije svijeta IMG Nick Bolletieri. Američka turneja uključuje rad u IMG akademiji. Već prvog dana s nama je bio te radio legendarni Nick Bolletieri. Osim rada u akademiji čekaju nas nastupi na nekoliko turnira, svjetski poznatih: Eddie Herr, Orange Bowl, Litlle Mo i Usta Palm Beach…. – rekao je Barović.

- U ekipi Dubrovnik Dub Bowla je četvero članova Tenis kluba Ragusa (Stijepo Bogdan, Antea Mandić, Petra Ivanković i Lea Ševelj), zatim Ema Operta iz Njemačke, Alexandra Simeva iz Makedonije, Timofii Milovanov iz Ukrajine, a u nastavku turneje pridružit će nam se Kristina i Katarina Beranova iz Češke.

Potom se Barović vratio na prvi dan američke turneje i trening u IMG akademiji.

- Kao partneri IMG akademiju imamo privilegiju raditi po posebnom programu Nicka Bollettierija, koji je na tom prvom našem treningu osobno radio sa čitavom ekipom, i to sa svakim pojedinačno. Dao nam je jasne smjernice na čemu treba raditi. Na kraju je održao motivacijski govor. Pričao nam sa čime se sve današnja djeca susreću u svijetu sporta. Doznali smo na koji je način radio s igračima koji su poslije bili TOP 1, a Bollettieri je radio s gotovo svim najboljim igračima svijeta. Na idućim treninzima pomoći će nam da se što bolje pripremimo za nastupe na turnirima. Svi smo oduševljeni sa svime što smo doživjeli na početku američke turneje te zahvalni Zlatku Milačiću, predstavniku IMG za našu regiju, a koji je zaslužan za početak suradnje Tenis centra Dubrovnik s najpoznatijom svjetskom teniskom institucijom – naglasio je Barović.

25. travanj 2024 01:52