StoryEditorOCM
TenisTENIS U UVALI LAPAD

SJEĆANJE NA ĐURA BOKUNA Dupla kruna za Saru Svetac i Luku Mikruta

Piše i snimio: Tonči Vlašić
2. listopada 2017. - 13:19

Sara Svetac i Luka Mikrut pobjednici su Memorijala Đuro Bokun za uzrast do 14 godina, koji se proteklog vikenda odigrao na terenima u Uvali Lapad u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik. Pobjednici su članovi Tenis kluba Split, i oboje su bili u ulozi prvih nositelja turnira.

Svetac je s tri pobjede bez izgubljenog seta, protivnicama je prepustila samo devet gemova, osvojila Memorijal. U finalu je sa 6:3 i 6:1 bila bolja od Leonarde Kajkić iz Vinkovaca. U polufinalu su Svetac i Kajkić bile bolje od Nikoline Vukić, članice Dubrovnika odnosno Leticie Tarocco, članice Raguse. Svetac je igrajući s Leticiom Tarocco osvojila i turnir parova. Sa 6:3 i 6:2 dobile su u finalu Niku Granić i Klaru Kožul, članice Šubičevca odnosno Zadra.

Mikrut je u finalu sa 6:3 i 6:1 dobio Ivana Šodana, također člana Splita. Mikrut je u polufinalu bio bolji od Ainura Garifullina, dok je Šodan finale izborio pobjedom protiv Walkera Allena. Kao i u ženskoj konkurenciji, tako i u muškoj, dvostruka pobjeda: Mikrut je igrajući s Allenom osvojio i turnir parova. U finalu su dobili Garifullina i Duju Markovinu sa 6:1 i 6:4. 

Turnir u Uvali Lapad igra se u spomen na Đura Bokuna, tenisača Dubrovnika, koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine. Đuro Bokun je imao samo 11 godina. 

24. travanj 2024 03:50