Sport Tenis

TENIS

PORAZ U CINCINNATIJU Preokret Cibulkove nakon što je Ana dobila prvi set

TENIS

Poraz Ane Konjuh na startu velikog WTA turnira u Cincinnatiju na tvrdoj podlozi. Bolja od 19-godišnje Dubrovkinje bila je devet godina starija Dominika Cibulkova, trenutno jedanaesta igračica svijeta i jedanaesta nositeljica turnira. Cibulkova je tako uzvratila Ani za poraz od prije 40-ak dana na travi Wimbledona. Ana je tada bila bolja sa 7:6 (3), 3:6 i 6:4, a sad je Cibulkova dobila s 2:1 nakon što je Ana u prvom setu bila bolja sa 7:5. U drugom 7:5 za Slovakinju, koja je u trećem, odlučujućem setu, slavila sa 6:2. Cibulkova opet vodi u međusobnim ogledima protiv Ane (2:1).

U prvom setu Ana je izgubila svoj servis u šestom gemu te je Cibulkova povela sa 4:2. Već u idućem gemu Ana je uzvratila, a u devetom gemu još jednom oduzela servis suparnici. Potom je servirala za set, ali je Cibulkova izjednačila. Međutim, u idućem gemu treći put Ana oduzima servis Slovakinji, koja je u dvanaestom gemu dobila prva dva poena. Povela s 30:0. Ana je nakon toga nanizala četiri poena te dobila prvi set.

U drugom setu je Cibulkova opet prva stekla prednost. Povela s 2:0. Ana uzvraća već u trećem gemu. Potom opet Cibulkova radi break. Ali u petom gemu i Ana. U devetom gemu Ana je imala dvije break lopte. Cibulkova se sa četiri poena u nizu spasila te povela s 5:4. U jedanaestom gemu nova neiskorištena break prilika Ane. U dvanaestom gemu Cibulkova je izborila i iskoristila set loptu na servis Ane.

U trećem setu Cibulkova je iskoristila prvu break loptu u setu. Bilo je to u četvrtom gemu. U osmom gemu odlučujućeg seta Ana je spasila prve dvije meč lopte. Imala je potom prednost za smanjenje rezultata na 3:5. Nije uspjela. Cibulkova je izborila i iskoristila treću meč loptu te će u osmini finala 2,83 milijuna dolara vrijednog turnira u Cincinnatiju igrati protiv uspješnije iz ogleda u kojem se sastaju iskusna, 27-godišnja Francuskinja Alize Cornet, 45. tenisačica svijeta i 18-godišnja Amerikanka Catherine Cartan Bellis, trenutno 35. s WTA rang liste.

Iako je izgubila od Cibulkove, i to je odigrala dobar meč, plus je samo činjenica da je Ana nastupila jer je sedam dana prije na WTA turniru u Torontu morala, budući se loše osjećala, predati meč 1. kola turnira u Torontu protiv 31-godišnje Belgijke Kirsten Flipkens. Idući nastup Ana će imati na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!
Hrvace su odnijele sva tri boda iz Opuzena. Podvornica je 'potonula' na startu drugog dijela prvenstva četiri mi...
TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, ponedjeljak 26. veljače, bez vode će biti dio stanovnika stare gradske...
Tko je sutra bez vode?

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke
Sniježni prekrivač zadržao se danas i na padinama iznad Rijeke dubrovačke. S obzirom na niske temperature i vrem...
Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke