StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA U ČETVRTFINALU STANFORDA Hoće li igrati protiv wimbledonske pobjedice?

3. kolovoza 2017. - 00:38

Nakon što je na startu WTA turnira u Stanfordu (tvrda podloga) prošla Splićanku pod novozelandskom zastavom, 28-godišnja Marina Eraković, Ana Konjuh je u 2. kolu Stanforda, osmini finala, dobila 20-godišnju Ruskinju Nataliu Vikhlyantsevu, 65. tenisačicu svijeta, i to sa 7:5 i 6:4.

Ana je u petom gemu prvog seta oduzela servis Ruskinji, koja je uzvratila u idućem. Ana je u sedmom gemu imala novu break priliku, ali i Vikhlyantseva u osmom gemu. U jedanaestom Ana je izborila dvije break lopte, iskorisila prvu te drugi put oduzela servis suparnici. Potom je servirala za set. U tom dvanaestom gemu prvog seta nakon što nije iskoristila dvije set lopte Ana je spašavala break loptu. Potom imala novu, treću set loptu, koji nije iskoristila, a potom je još jednom spasila break loptu. Novu, četvrtu set loptu je iskoristila.  

U drugom setu Ruskinja je povela s 2:0. Napravila je break u drugom gemu. Ana je u idućem, trećem gemu uzvratila, a u sedmom gemu drugi put u drugom setu, a četvrti put u meču oduzela servis Ruskinji. 

- Bio je dobar meč. Nisam očekivala kako ću ovako dobro igrati s obzirom da na treninzima nije bilo dobro. Zbog toga sam baš sretna - rekla je Ana, koja je peta nositeljica Stanforda.

U četvrtfinalu će igrati protiv uspješnije iz meča u kojem se sastaju četvrta tenisačica svijeta, wimbledonska pobjednica, 23-godišnja Španjolka Garbine Muguruza, koja je prva nositeljica turnira i 17-godišnja Amerikanka Kayla Day, 129. sa svjetske rang liste.

- Na teren ću opet u petak. Muguruza svoj meč 2. kola igra tek u četvrak, 3. kolovoza - dodala je Ana, koja je od ponedjeljka, 31. srpnja, 20. tenisačica svijeta. 

23. travanj 2024 15:02