StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

CENTRALNI TEREN OD 14 SATI, ANA KONJUH - VENUS WILLIAMS 'Naravno da mogu!'

Piše PSD.
10. srpnja 2017. - 13:48

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Prazan je bio Wimbledon jučer. Nije se tradicionalno igralo u prvu nedjelju turnira. Ulaz posjetiteljima je bio zatvoren. Nije bilo mreža na 18 natjecateljskih terena, a kamo li igrača na njima. U All England Clubu se čistilo, popravljalo ono što je uništeno u prvom tjednu turnira. Tek je živo bilo na 22 terena za trening. Na jednom je sat vremena trenirala i Ana Konjuh.

Još u subotu navečer, dok nismo znali hoće li organizatori staviti sva tri Anina meča osmine finala isti dan (singl, ženski parovi i miks), pitali se mogu li to napraviti, upitali smo Anu: Možeš li ti igrati tri meča jedan dan?

- Naravno da mogu!

Ana je spremna. Njoj je pitanje: Možeš li?, izgledalo kao da sumnjamo u njezine sposobnosti. U petak je provela na terenu gotovo sedam sati. Niti dva sata nije imala odmora između dva meča. U subotu je opet igrala dva meča. Danas će opet dva puta na teren (prvo singl te onda ženski parovi). Prođe li, sutra će sigurno opet dva puta igrati.

- Trebam ući u ritam. Dosta je bilo samo treninga. Neka sad bude mečeva – smije se Ana.

Prvi njezin meč u drugom tjednu je prvi meč na centralnom terenu. Suparnica Amerikanka Venus Williams.

- Nikad nismo igrale. Veselim se tom susretu.

Venus je prvi put u Wimbledonu igrala u ljeto 1997. godine. Ana se još nije bila rodila.  

- Vidjela sam taj podatak. Dakle, ima i starih i mladih na Touru.

Što je sad prednost, mladost ili iskustvo?

- To ćemo vidjeti na terenu.

Venus je peterostruka pobjednica Wimbledona. Plus još je šest puta osvajala turnir parova. Je li se Venus izdvajala po nečemu, je li ti bila posebna?

- Ne. Više sam gledala njezinu sestru Serenu. Koliko god je i Venus imala sjajne rezultate za mnoge je ona bila u sjeni sestre. Nisam igrala sa Serenom. Imam sad priliku igrati s Venus.

Što su odlike Venus Williams?

- Iskustvo te dobro servira jer je visoka. Ona isto voli kratke poene. Pokušat ću je više kretat. Pokušat ću malo duže izmjene radit. Vidjet ćemo.

Vidjet ćemo to od 14 sati po hrvatskom vremenu na centralnom terenu Wimbledona. Na glavnoj pozornici: najmlađa protiv najstarije među posljednjih 16 ove godine u Wimbledonu. Ana je spremna!

20. travanj 2024 15:38