StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

ČUDESNA DUBROVKINJA ISPISALA POVIJEST HRVATSKOG TENISA Nevjerojatno, Ana u sva tri turnira na jednom Grand Slamu izborila drugi tjedan!

Piše PSD.
8. srpnja 2017. - 23:39

LONDON Tekst i slika: Tonči Vlašić

Trebat će 'kopati' po povijesti Wimbledona, pokušati naći odgovor na pitanje tko je to još od igračica u sva tri turnira (pojedinačno, ženskim i mješovitim parovima) izborio iste godine nastup u drugom tjednu. Pretpostavljamo kako je bilo takvih igračica u povijesti svjetskog tenisa. Ime Martine Navratilove nam prvo pada na pamet, a u tom društvu od danas Ana Konjuh!

Dubrovkinja je dobila svih sedam mečeva u prvom tjednu u Wimbledonu! Otvorila ga je pobjedom protiv Sabine Lisicki, igračice koja je igrala finale Wimbledona 2013. godine, koja je još jednom bila u polufinalu te još tri puta u četvrtfinalu na svetoj travi All England Cluba, a zaključila ga je pobjedom s Nikolom Metkićem protiv osmih nositelja miksa, Hao Ching Chan s Tajvana te Nizozemca Jeana Juliena Rojera, koji je 2014. osvojio Roland Garros u miksu te 2015. Wimbledon u muškim parovima!

Između te dvije pobjede Ana je 'skinula' u singlu Irinu Begu i Dominiku Cibulkovu, s ukupno tri pobjede u singlu prvi put u Wimbledonu stigla do 4. kola u kojem će igrati s velikom, legendarnom Venus Williams, koja je prvi nastup u glavnom turniru najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira imala prije nego se Ana rodila! U ženskim parovima i u misku Ana je ostvarila po dvije pobjede te je u oba turnira među 16 najboljih.

U sva tri turnira je pobjeđivala nositelje, i to one uz čiije je ime samo jedna znamenka. Cibulkova je u singlu bila osma nositeljica, Srebotnik i Spears su bile šeste nositeljice turnira ženskih parova, a sad osme nositelje miksa, Chan i Rojer.

U Wimbledonu koji je ove godine prekrasan za hrvatski tenis jer je čak osam naših reketa prošlo u drugi tjedan, u kojem nakon 13 godina imamo troje u singlu u drugom tjednu (2004. Ivo Karlović i Mario Ančić te Karolina Šprem, a sad Marin Čilić, Ana Konjuh i Petra Martić), naša 'Mala iz Lapada' je ispisala povijest hrvatskog tenisa! Naime, nikad prije netko naš, u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, nije ni na jednom Grand Slam turniru, a ne samo u Wimbledonu, izborio drugi tjedan u (sva) tri turnira! 

18. travanj 2024 22:33