StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

6:0 U TREĆEM ZA 6:0 ANE U WIMBLEDONU Igrat će u drugom tjednu turnira i ženske parove!

Piše PSD.
8. srpnja 2017. - 19:30

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Ana Konjuh
je ostvarila novu pobjedu u Wimbledonu, i to u ženskim parovima. Plasirala se u osminu finala, među 16 najboljih. U ženskim parovima će prvi put igrati u drugom tjednu jednog Grand Slam turnira, što je njezin najveći uspjeh. Prije dvije godine je to uspjela u miksu s Marinom Draganjom, baš u Wimbledonu. Jučer je pobjedom protiv Dominike Cibulkove, osme nositeljice i devete tenisačice svijeta, ostvarila to drugi put u singlu, a prvi put u Wimbledonu.

U trećem odlučujućem setu 2. kola turnira ženskih parova Ana je s Brazilkom Beatriz Haddad Maia 'pomela' sa 6:0 Španjolke, Laru Arrubarrena Vecino i Arantxu Parra Santonja za svojih 6:0 ove godine na travi najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira.

Ana je u singlu s tri pobjede stigla do 4. kola u kojem u ponedjeljak, 10. srpnja, igra protiv peterostruke pobjednice, Amerikanke Venus Williams. Zatim tu su dvije spomenute pobjede s Haddad Maia u turniru ženskih parova te jedna pobjeda u turniru mješovitih parova s Nikolom Mektićem s kojim će na teren već za sat, dva nakon što je s Haddad Maia za sat i 34 minute s 2:1 u setovima (6:4, 4:6 i 6:0) poslala kući Španjolke.

Zanimljivo, taj meč je bio drugi meč dana na terenu broj sedam na kojem s Mektićem igra četvrti, posljednji meč dana. Suparnici Ani i Nikoli u miksu su osmi nositelji, Nizozemac Jean Julien Rojer i Tajvanka Hao Ching Chan, koja je s Rumunjkom Monicom Niculescu suparnica Ani i Beatriz u osmini finala turnira ženskih parova u kojem su Chan i Niculescu devete nositeljice. 

20. travanj 2024 15:47