StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

I MIKS JE DOBILA Aninih 5:0 u All England Clubu!

Piše PSD.
8. srpnja 2017. - 00:45

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Kad ide – ide. Ana Konjuh je niti dva sata nakon što je dobila Dominiku Cibulkovu te izborila po prvi put 4. kolo u Wimbledonu, izašla opet na teren te ostvarila novu, petu pobjedu u All England Clubu ovog srpnja. Nakon tri pobjede u singlu, jedne u ženskim parovima, sad je i u miksu ostvarila uspjeh. S Nikolom Mektićem je izborila 2. kolo, i to je na terenu opet provela gotovo tri sata, kao i protiv Cibulkove.

Ana i Nikola su dobili Brazilca Andre Sa i Raquel Atawo iz SAD-a sa 7:5, 6:7 (3) i 12:10. U prvom setu su Ana i Nikola prvi izgubili svoj servis, i to u trećem gemu. Potom su izgubljeno vratili u idućem. Imali su set loptu u desetom gemu, a to što tada nisu uspjeli, jesu u dvanaestom kad su iskoristili drugu. U drugom setu bez break prilike. U tie breaku 2:0 za Anu i Nikolu, a potom pet poena za suparnike. U trećem setu Sa i Atawo su imali meč loptu u desetom gemu, Ana i Nikola su u petnaestom gemu napravili break, ali nisu uspjeli dobiti i idući gem na svoj servis. Opet su napraviti break u dvadeset i prvom gemu te za razliku od šesnaestog gema, u dvadeset i drugom su zaključili meč. Izborili su tri meč lopte. Iskoristili drugu.

Ana će u subotu, 8. srpnja, opet na teren. I to dva puta. Čeka je prvo 2. kolo ženskih parova te potom 2. kolo miksa. Oba na terenu broj sedam gdje je ostvarila pobjedu protiv Sa i Atawo. Ženski parovi su drugi meč. Prvi je u 12.30 sati po hrvatskom vremenu. Miks je četvrti meč na sedmici. Suparnici u ženskim parovima su Španjolke, Lara Arrubarrena Vecino i Arantxa Parra Santonja, a u miksu osmi nositelji, Nizozemac Jean Julien Rojer i Tajvanka Hao Ching Chan.

Protiv Venus Williams, peterostruke pobjednice Wimbledona, Ana susret 4. kola igra u ponedjeljak, 10. srpnja. 

25. travanj 2024 11:32