StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

ANA KONJUH NAKON PLASMANA U 3. KOLO 'Stvarno sam sretna!'

Piše PSD.
6. srpnja 2017. - 02:18

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Razvukla je osmijeh te pokazala palac prema gore, još dok je spremala reket u torbu. Prije toga je došla na mrežu te dočekala da njoj na pobjedi čestita Irina Begu. Ne opet da ona čestita sedam godina starijoj Rumunjki kao što je bio slučaj u Roland Garrosu prije dvije godine, također u meču u kojoj je pobjeda donosila 3. kolo Grand Slam turnira. Kad je spremila stvari, krenula sa 'sedamnaestice', potpisala se na svoje slike lovcu na autograme te napravila nekoliko selfija s navijačima. Potom je u pratnji zaštitara nastavila put do svlačionice. Prije toga je još jednom pokazala palac prema gore. Na taj način je odgovorila na povik s tribina: 'Bravo Ana!'.

Na suprotnoj strani čestitke su primali njezini roditelji, Iris i Mario, zatim trener Željko Krajan, menadžer Philippe Weiss, kondicijski trener Slaven Hrvoj te fizioterapeutkinja Meri Tranfić. Novinari su koju minutu nakon meča doznali kada će Ana navratiti do prostora za intervju. Lovorko Magdić s HRT-a je dočekao Anu prvi.

- Stvarno sam sretna. Bio je malo teži meč, što se i očekivalo. Nisam igrala na svom najboljem nivou, ali sam izvukla pobjedu – rekla je Ana.

Poslije je dodala. 

- Bilo je dosta vruće, a što nije uobičajno za London. Uz to je bilo problema na početku kad se serviralo s one strane terena bliže terenu broj jedan. Sunce je tada tuklo ravno u oči. Kasnije se pomaklo, te je bilo lakše. Meč? Prvi set, iskreno, ne znam ni sama kako sam se izvukla. U drugom sam se počela živcirati zbog grešaka, ona je ušla u ritam, pogodila servis te je set otišao na njenu stranu. U trećem setu sam znala da ja moram opet preuzet kontrolu kako bi dobila. U tome sam na kraju uspjela. Bilo je dosta oscilacija u mojoj igri. Pogotovo u drugom setu – naglasila je nakon svog drugog proboja do 3. kola u Wimbledonu, među 32 najbolje. Prije tri godine, kada je prvi put uspjela u tome, nije otišla dalje. Zaustavila je tada Dankinja Carolina Wozniacki. Nekadašnji svjetski broj jedan slomio je otpor  tada 16-godišnje Dubrovkinje u njezinoj prvoj godini među profesionalcima.

Ove godine je Ana  u Wimbledonu protiv Sabine Lisicki u 1. kolu te sad protiv Irine Begu bila favorit na papiru. Prvi put je nositeljica u Wimbledonu. Lisicki i Begu su danas bez tih uloga. Uoči Wimbledona Lisicki je bila na 127., a Begu na 64. mjestu WTA rang liste. Lisicki je najbolji plasman imala u svibnju 2012. kada je bila 12. tenisačica svijeta, dok je 22. mjesto najbolji plasman Begu. Ani je 28. mjesto najbolji ranking, a plasmanom u 3. kolo Wimbledona to će nadmašiti (trenutno je 24., pretekla je i Mirjanu Lučić Baroni te je opet prvi hrvatski reket. Koja će biti nakon trećeg Grand Slam turnira sezone ovisi što će napraviti u nastavku turnira, a ovisi i kako će proći konkurentice koje su trenutno iza nje, a koje su također još uvijek u igri).

U 3. kolu u petak, 7. srpnja, Ana igra protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, devete igračice svijeta i osme nositeljice Wimbledona. Protiv Cibulkove je igrala, kao i protiv Begu, u Roland Garrosu, i to također u 2. kolu (protiv Begu 2015., a Cibulkove godinu dana poslije). Cibulkova  ima, kao što je imala i Begu, 1:0 protiv Ane u međusobnim ogledima.

- Cibulkova se vratila u TOP 10 nakon svih ozljeda. Radi se o vrhunskoj igračici – naglasila je Ana te poželjela da opet bude kao što je bilo u meču protiv Lisicki.

- Ja moram biti ta koja će voditi igru. Igrala sam protiv nje u Parizu. Meč je otišao u tri seta. Trebam pokušat napadat koliko to bude moguće. Najvažnije je da zdrava dočekam meč.

Prije Cibulkove čeka je 1. kolo turnira ženskih parova. Igra s godinu i pol starijom Brazilkom Beatriz Haddad Maia. Suparnice su iskusne, 36-godišnja Slovenka Katarina Srebotnik te 35-godišnja Amerikanka Abigail Spears, koje su u ulozi šestih nositeljica.

25. travanj 2024 07:32