StoryEditorOCM
TenisZAVRŠEN TENISKI MEĐUNARODNI TURNIR ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE DO 11 GODINA U GOSPINOM POLJU

BRITANAC I SLOVENKA OSVOJILI DUBROVNIK DUD BOWL Kralj Zach Stephens i kraljica Ela Nala Milič

2. srpnja 2017. - 16:28

Ela Nala Milič iz Slovenije i Zach Stephens iz Velike Britanije pobjednici su četvrtog izdanja Dubrovnik DUD Bowl-a, međunarodnog teniskog turnira za tenisačice i tenisače do 11 godina, koji se u organizaciji Tenis centra Dubrovnik i Tenis kluba Ragusa igrao od ponedjeljka, 26. lipnja do subote, 1. srpnja.

U šesta dana turnira na zemljanim terenima u Gospinom polju nastupile su djevojčice i dječaci iz čak 46 država svijeta od čega ih je trideset s titulom prvaka svojih država. Milić, koja je dva puta osvajala naslov prvakinje Slovenije do 12 godina, u finalu je dobila Yoanu Konstantinovu iz Bugarske, prepustila je Bugarki samo tri gema u dva seta (Ela Nala je mlađa kćer Marka Miliča, prvog slovenskog košarkaša koji je zaigrao u NBA-u. I njezina majka Vesna je također bivša košarkašica). Finale dječaka bilo je daleko neizvjesnije. Fatih Šišić iz Bosne i Hercegovine je dobio prvi set. Stephens je bio bolji u drugom nakon čega je o pobjedniku odlučivao treći set, tj. produženi tie break do deset u kojem je slavio Britanac.

Pobjednici turnira dobili su besplatno sudjelovanje u Kampu Gorana Ivaniševića, zatim besplatno tjedan dana u najpoznatijoj teniskoj akademiji u svijetu, IMG Academy u Bradentonu na Floridi, godišnji ugovor jednog od najvećih proizvođača teniske opreme, Wilson, te pozivnice za velike međunarodne turnire kao što su Little Mo i ine druge, koji se održavaju u IMG-u.

23. travanj 2024 08:50