StoryEditorOCM
TenisTENIS

DUBROVNIK DUD BOWL Mihovil Španja malim tenisačima: 'Slijedite svoj cilj!'

26. lipnja 2017. - 01:19

Uoči početka četvrtog međunarodnog teniskog turnira Dubrovnik DUD Bowl za uzrast do 11 godina, nakon što su zaključene prijave, Mihovil Španja održao je edukacijsko predavanje malim tenisačicama i tenisačica, sudionicima turnira u Gospinom polju, koji počinje u ponedjeljak, 26. lipnja i traje do 1. srpnja.

- Već drugu godinu zaredom imam tu čast i veliko zadovoljstvo biti dijelom ove fantastične sportske priče koja može biti na ponos svima nama u Dubrovniku. Zahvaljujem se organizatorima i gosparu Pasku Baroviću na ukazanom povjerenju. Nadam se kako će neki moji savjeti i sportsko iskustvo biti od pomoći malim tenisačima kako bi se lakše nosili s tremom i vlastitim očekivanjima u mečevima koji ih očekuju – istaknuo je jedan od najuspješnijih dubrovačkih sportaša, bivši plivač koji je u karijeri, koju je zaključio osvajanjem brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojio 26 medalja na velikim natjecanjima, obarao svjetske i europske rekorde. Španja je na Paraolimpijskim igrama nastupio četiri puta (Sydney 2000., Atena 2004., Peking 2008. i London 2012.) te na njima osvojio ukupno četiri brončane medalje.

- Uživao sam družeći se s malim tenisačima. Poručio sam im da slijede svoj cilj koji će sigurno biti protkan lošim i lijepim trenucima. Važno je da znaju kako je poraz ono što je dio svake pobjede i razvoja te da je važno da uživaju u onome što rade. Tada će biti veliki igrači i ljudi prije svega  – dodao je Španja. Poželio je malim tenisačicama i teisačica iz 46 država sreću u turniru te da se i iduće godine opet vide u Dubrovniku, na tenis terenima u Gospinom polju.

17. travanj 2024 19:11