StoryEditorOCM
TenisTENIS

STOP ZA ANU Bez polufinala Mallorca Opena ostala izgubivši tie break trećeg odlučujućeg seta

23. lipnja 2017. - 19:27

Ana Konjuh nije uspjela i ovaj tjedan izboriti polufinale WTA turnira. Nakon što je na travi S-Hertogenboscha bila među četiri, na travi Mallorce je izgubila u četvrtfinalu od druge nositeljice, 19. tenisačice svijeta Anastasije Sevastove s 2:1 u setovima, i to u odlučujućem treće setu sa 7:5 u tie breaku nakon dva sata i 19 minuta igre.

Mučila se Ana na startu turnira u Španjolskoj protiv Tunižanke Ons Jauber. Ni sama ne znam kako sam uspjela dobiti – priznala je. U sva tri seta je jurila zaostatak. U dva je u tome uspjela. Potom je čekala čitav dan protiv koga će igrati te dočekala na kraju povratnicu na terene, Bjeloruskinju Victoriu Azarenku, nekadašnji broj jedan i dvostruku pobjednicu Australian Opena. Tu je bila uvjerljiva. Sve me je išlo – naglasila je. Servirala sam odlično – dodala je. Dan poslije pobjede protiv Azarenke čekao ju je meč sa Sevastovom.

Ana je protiv druge nositeljice izgubila prvi set u kojem je imala 4:1, zatim 5:4 i u desetom gemu tri vezane set lopte na servis Latvijke. Potom, kad je već prvi set izgubljen (5:7), u drugom je odigrala sjajno.Potvrđuje to i rezultat: 6:1 za Anu. U trećem odlučujućem setu nakon 3:3 bez jedne break prilike dočekali smo četiri oduzeta servisa u nizu. Ana je otvorila taj niz. Sevastova se spašavala. Ana je tako imala opet vodstvo, kao i u prvom setu, 5:4, ali je ova put servirala za meč. Nije uspjela. Sevastova je dobila i idući, jedanaesti gem. Dvanaesti je pripao Ani te se igrao tie break. Sevastova je prva servirala. Povela 1:0, potom imala 2:1, 4:2, 6:4. Ana je spasila prvu meč loptu, ali ne i drugu. Ana je odigrala vrlo dobar meč. Napadala je te napravila daleko više winnera od Sevastove, koja je tek na kraju odlično servirala. Malo je nedostajalo za novu veliku pobjedu 19-godišnje Dubrovkinje. 

Ana se s polufinalom S-Hertogenboscha vratila na 28. mjesto svjetske rang liste, što je bio njezin najbolji plasman u karijeri, a sad je s dvije pobjede na Mallorca Openu i nastupom u četvrtfinalu sačuvala tu poziciju.

19. travanj 2024 06:25