StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA U ČETVRTFINALU MALLORCA OPENA Dubrovkinja 'pomela' dvostruku pobjednicu Australian Opena i nekadašnji broj jedan!

22. lipnja 2017. - 22:22

Victoria Azarenka se tek vraća nakon što je prošle godine rodila sina. Mallorca Open je prvi turnir na kojem nastupa. Prošla je prvu prepreku na španjolskoj travi, Japanku Rizu Oznaki, ali ne i drugu. Ana Konjuh je podigla rampu Bjeloruskinji, dvostrukoj pobjednici Australian Opena i nekadašnjem broju jedan. Savladala je sa 6:1 i 6:3 te će igrati u četvrtfinalu!

Početak Ane je bio sjajan. Dobila je prvih devet poena u meču. Povela s 2:0 u gemovima te 15:0 u trećem u kojem je Azarenka imala priliku za break, nadoknaditi gubitak iz drugog gema. Nije uspjela, a potom nije uspjela osvojiti ni idući gem. Ana je propustila prvu break loptu za 4:0, ali ne i drugu. U međuvremenu je Azarenka imala dvije prednosti. U petom gemu, koji je opet pripao Ani, Azarenka je vodila 15:0 i 30:15. Potom je Bjeloruskinja prekinula niz osam godina mlađe Dubrovkinje, koja je u idućem, sedmom gemu zaključila set. Iskoristila je drugu set loptu.

U drugom setu Azarenka je povela sa 40:15, ali opet oduzima Ana servis Bjeloruskinji. Vodi s 2:0 te 4:1. Azarenka je došla do zraka. Stigla do 3:4. Ana potom bez izgubljenog poena vodi s 5:3. Azarenka je nakon toga servirala, a Ana imala meč loptu. Prvu je propustila, ali ne i drugu. Sat i 15 minuta trajao je meč. Pobjednica seniorskog Australian Opena 2013. je morala čestitati pobjednici Australian Opena u juniorskoj konkurenciji iste godine.

Nakon dvije pobjede, Jauber i Azarenka, Anu u četvrtfinalu čeka ogled protiv druge nositeljice Mallorca Opena, 27-godišnje Latvijke Anastasije Sevastove, 19. tenisačice svijeta.

24. travanj 2024 05:38