StoryEditorOCM
TenisTENIS

ŽDRIJEB MALLORCA OPEN Hoće li se sastati Konjuh i Azarenka?

20. lipnja 2017. - 01:04

Tunižanka Ons Jauber je suparnica Ani Konjuh na startu WTA turnira Mallorca Open. Jauber je bila uspješna u kvalifikacijama za glavni turnir u kojem je 19-godišnja Dubrovkinja, 28. tenisačica svijeta, postavljena za sedmu nositeljicu. U zadnjem kolu kvalifikacija 22-godišnja Tunižanka, 106. na WTA rang listi, izbacila je Belgijanku Yaninu Wickmayer s dva puta po 6:2.

Jauber vodi u međusobnim ogledima s 1:0. Dobila je Anu u polufinalu ITF-ovog turnira u Nantesu u jesen 2014. godine sa 6:2 i 6:4. Konjuh i Jauber će na teren poslijepodne u utorak, 20. lipnja.

Prva nositeljica turnira na travi u Španjolskoj je Ruskinja Anastasia Pavlyunchenkova, 17. sa svjetske rang liste. Ukoliko Ana bude uspješna protiv Jauber u 2. kolu će igrati protiv pobjednice ogleda u kojem se sastaju 23-godišnja Japanka Risa Ozaki, 74. tenisačica svijeta i nekad prva tenisačica svijeta, 27-godišnja Bjeloruskinja Victoria Azarenka, koja je prošle godine rodila sina te je izbivala s terena. Njoj su organizatori turnira Mallorca Open dodijelili pozivnicu. Azarenka je dva puta osvajala Australian Open. Ima zaštićen ranking te će nastupiti na Wimbledonu, koji se igra početkom srpnja.

25. travanj 2024 06:03