StoryEditorOCM
TenisTENIS

DUBROVKINJA OTVORILA ŠAMPANJAC Lucija Ćirić Bagarić prvi put u karijeri pobjednica turnira iz kalendara Europske federacije!

10. lipnja 2017. - 15:12

Pamtit će Lucija Ćirić Bagarić nastup na Memorijalu Goran Tanović u Tuzli. Prvi put je pobjednica turnira iz kalendara Europske teniske federacije, i to u uzrastu do 14 godina.

Do finala turnira drugog ranga, Lucija je stigla sa četiri pobjede. Pritom je dobila 13. nositeljicu u osmini finala te drugu nositeljicu u polufinalu. Finale nije počela dobro. Izgubila je prvi set sa 6:2 od prve nositeljice, godinu dana starije Turkinje Samre Aksu. Potom se u drugom setu igrao tie break, a kad je tu trinaestu igru uspjela dobiti sa 7:2, izjednačiti na 1:1, u trećem odlučujućem setu  'pomela' je suparnicu s terena. Čistih 6:0 za Luciju, koja je tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri. Aksu je ove godine već igrala u devet finala osvojivši četiri. Luciji je ovo bilo drugo finale turnira iz kalendara Europske teniske federacije, prvo finale turnira drugog ranga (prije dva mjeseca je igrala finale turnira trećeg ranga u Solinu)..

Sam plasman u finale turnira u Tuzli odveo je Luciju u TOP 100 najboljih igračica Europe do 14 godina, a nakon pobjede u finalu trebala bi biti između 80-og i 90-og mjesta na najnovijoj rang listi. Uoči turnira u Tuzli bila je 142. tenisačica Europe u konkurenciji igračica rođenih 2003. godine i mlađe. U svom godištu, Lucija je rođena 2004. godine, sad je među dvadeset najboljih. 

Lucija ima priliku u Tuzli osvojiti duplu krunu. S Miom Rae Vićan igrat će finale turnira parova. Dvjema Dubrovkinjama jsuparnice u finalu su Turkinje, Semra Aksu i Mina Toglukdemir.
 

16. travanj 2024 19:18