StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U ROLAND GARROSU

NIŠTA OD OSMINE FINALA Nakon glatko izgubljenog prvog seta Ana i Magda dobro namučile šeste nositeljice

Piše PSD.
2. lipnja 2017. - 16:49

PARIZ Tekst i slike: Tonči Vlašić

Nakon izgubljenog prvog seta, tih ekspresnih 0:6 za svega 18 minuta igre, Ana Konjuh i Magda Linette su dobro namučile šeste nositeljice turnira ženskih parova, ali na kraju nisu uspjele prirediti iznenađenje. Lucie Hradecka i Katerina Siniakova su pobjedom 6:0, 4:6 i 6:2 otišle u 3. kolo, osminu finala. Ana, koja je jučer u 2. kolu izgubila u singlu od suigračice u paru, Linette, tako se oprostila od Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone.

Početak drugog seta nije ukazivao kako će se na terenu broj 16 igrati sat i 41 minutu. Čehinje su u drugom setu nastavile svoj niz iz prvog. Dobile su prva dva gema, drugig seta, dakle, ukupno svih osam od početka meča. Tek su u devetom gemu Ana i Magda uspjele prekinuti njihov niz , i to na servis Čehinja. Potom su uspjele izjednačiti na 2:2, ali nakon toga iduća dva gema  pripala su šestim nositeljicama. Potom opet Ana i Magda, koje su sad nanizale četiri gema te izjednačile1:1 u setovima.

U trećem, odlučujućem setu Ana i Magda su u drugom i četvrtom gemu spasile break loptu. U šestom to nisu uspjele te su Lucie i Katerina povele sa 4:2. U sedmom je hrvatsko -poljski par imao dvije prilike vratiti izgubljeno. Nije uspio, a nakon što su Čehinje povele s 5:2, u osmom gemu su još jednom izgubile servis. 

Ana se sad okreće nastupima na travi. Prvo će u S-Hertogenbosch, zatim na Mallorcu te (možda i) u Eastbourne. Naravno, nakon toga u Wimbledon.

19. travanj 2024 19:15