Sport Tenis

DUBROVAČKI VJESNIK U ROLAND GARROSU

ANA BEZ 3. KOLA Kad te neće, neće te!

DUBROVAČKI VJESNIK U ROLAND GARROSU

PARIZ Tekst i slike: Tonči Vlašić

Sve je bilo u najboljem redu do srijede navečer. Tada je Ana opet osjetila bol u leđima. Jutros je bila bolje, ali ne tako dobro.

Je li to glavni razlog poraza Ane u 2. kolu Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone? S obzirom na govor tijela tijekom meča Ana se, to je bilo očito, nije najbolje osjećala.

Magda Linette je za samo 17 minuta dobila prvi set sa 6:0. Uoči drugog seta Ana je otišla do svlačionice. Vratila se na teren te povela s 2:0. Poljakinja se brzo vratila te vodila s 3:2 i 4:3. Ana u devetom gemu još jednom oduzima servis suparnici te servira za izjednačenje u setovima. Nije uspjela. Magda vraća izgubljeno. Potom je pet godina starija Poljakinja bez izgubljenog poena dobila i idući gem te u najgorem slučaju osigurala tie break do kojeg nije došlo jer je i u dvanaestom gemu opet napravila break. U pojedinim trenucima drugog seta činilo se kako je Ani bolje...

Linette je tako ostvarila svoj najveći uspjeh na Grand Slam turnirima. Trenutno 97. tenisačica svijeta će prvi put u karijeri zaigrati u 3. kolu protiv Eline Svitoline, pete nositeljice. Hoće li skupa s Anom sutra igrati u 2. kolu turnira parova te pokušati ostvariti i tu novu pobjedu, ovisit će o Ani. Hoće li Ana moći?

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća