StoryEditorOCM
TenisTENIS

DUBROVKINJA SLAVI U MARIBORU Lucija pobjednica turnira parova!

20. svibnja 2017. - 17:47

Slavi Lucija Ćirić Bagarić. Igrajući s Marijanom Majetić osvojila turnir parova na Memorijalu Bergant u Mariboru, turniru drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije do 14 godina. Do trijumfa su hrvatske tenisačice stigle sa četiri pobjede. U polufinalu su četvrte nositeljice sa 6:1 i 7:5 bile uspješnije od prvih nositeljica, para iz Švicarske, Aline Granwerh Julie Schalch, a u subotnjem finalu su s 2:1 u setovima dobile opet par iz Švicarske, i to šeste nositeljice, Emmu Ebonu i Jade Haller. Bilo je 6:1, 4:6 i 10:4.

Dubrovkinja, koja je prošle godine osvojila sve četiri titule državne prvakinje u uzrastu do 12 godina, prvakinja pojedinačno i u paru u dvorani te na otvorenom, već je osvajala europske turnire u paru, međutim, prvi put turnir drugog ranga.

Lucija je imala zapažen rezultat i u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u Mariboru. S  dvije pobjede izborila je četvrtfinale u kojem je poražena od prve nositeljice, godinu dana starije Mađarice Amarisse Kiare Toth, trinaeste igračice Europe u uzrastu do 14 godina.

- Nakon te dvije pobjede u pojedinačnoj konkurenciji u Mariboru Lucija je sad na učinku od 193 boda te bi na najnovijoj europskoj rang listi trebala biti oko 120. mjesta, a što će joj biti najbolji plasman. Na početku godine bila je oko 200. mjesta. Naravno, ne treba zaboraviti kako je Lucija i iduće godine u uzrastu do 14 godina - istaknuo je Lucijin otac, Boris Ćirić Bagarić te najavio kako će idući nastup imati u Tuzli, također na turniru drugog ranga. Potom će se s trenerom Filipom Serdarušićem pripremati 15-ak dana u Dubrovniku za nastavak sezone.
 

25. travanj 2024 18:23