Sport Tenis

TENIS

DUBROVKINJA SLAVI U MARIBORU Lucija pobjednica turnira parova!

TENIS

Slavi Lucija Ćirić Bagarić. Igrajući s Marijanom Majetić osvojila turnir parova na Memorijalu Bergant u Mariboru, turniru drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije do 14 godina. Do trijumfa su hrvatske tenisačice stigle sa četiri pobjede. U polufinalu su četvrte nositeljice sa 6:1 i 7:5 bile uspješnije od prvih nositeljica, para iz Švicarske, Aline Granwerh Julie Schalch, a u subotnjem finalu su s 2:1 u setovima dobile opet par iz Švicarske, i to šeste nositeljice, Emmu Ebonu i Jade Haller. Bilo je 6:1, 4:6 i 10:4.

Dubrovkinja, koja je prošle godine osvojila sve četiri titule državne prvakinje u uzrastu do 12 godina, prvakinja pojedinačno i u paru u dvorani te na otvorenom, već je osvajala europske turnire u paru, međutim, prvi put turnir drugog ranga.

Lucija je imala zapažen rezultat i u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u Mariboru. S  dvije pobjede izborila je četvrtfinale u kojem je poražena od prve nositeljice, godinu dana starije Mađarice Amarisse Kiare Toth, trinaeste igračice Europe u uzrastu do 14 godina.

- Nakon te dvije pobjede u pojedinačnoj konkurenciji u Mariboru Lucija je sad na učinku od 193 boda te bi na najnovijoj europskoj rang listi trebala biti oko 120. mjesta, a što će joj biti najbolji plasman. Na početku godine bila je oko 200. mjesta. Naravno, ne treba zaboraviti kako je Lucija i iduće godine u uzrastu do 14 godina - istaknuo je Lucijin otac, Boris Ćirić Bagarić te najavio kako će idući nastup imati u Tuzli, također na turniru drugog ranga. Potom će se s trenerom Filipom Serdarušićem pripremati 15-ak dana u Dubrovniku za nastavak sezone.
 

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!
Hrvace su odnijele sva tri boda iz Opuzena. Podvornica je 'potonula' na startu drugog dijela prvenstva četiri mi...
TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, ponedjeljak 26. veljače, bez vode će biti dio stanovnika stare gradske...
Tko je sutra bez vode?

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke
Sniježni prekrivač zadržao se danas i na padinama iznad Rijeke dubrovačke. S obzirom na niske temperature i vrem...
Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke