StoryEditorOCM
TenisTENIS

MRAK PREKINUO MEČ U PRAGU Sve po 1:1, nastavak u petak!

4. svibnja 2017. - 23:17

Mrak je prekinuo posljednji četvrtfinalni meč WTA turnira u Pragu. U trenutku prekida Ana Konjuh – Jelena Ostapenko 1:1 u setovima te 1:1 u trećem odlučujućem setu. Nastavak meča bit će u petak, 5. svibnja. Tko bude uspješniji za finale će potom igrati sa Čehinjom Kristynom Pliškovom, 58. tenisačicom svijeta.
 
Iako je Ana bolje rangirana (33., a Ostapenko na 50. mjestu), iako u međusobnim ogledima vodi 2:0, za kladionice je blagi favorit Latvijka. Po svemu zbog igre i pobjede u 2. kolu  protiv druge nositeljice, nekoć svjetskog broja jedan, a danas 11. tenisačice svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki.

S druge strane Ana je također u 2. kolu odigrala više nego dobar meč. Bila je bolja od Markete Vondrousove te je uoči meča s Ostapenkom priželjkivala ponoviti tu dobru igru. Ostapenko je četvrtfinalni meč protiv Ane otvorila s tri uzastopna poena, izborila tri break lopte te iskoristila treću i povela s 1:0. Ana je izgubljeno vratila već u idućem gemu te stigla potom do 2:1 nakon što je u trećem gemu opet spasila dvije break lopte. U četvrtom gemu Ana je imala priliku za novi break, ali nije uspjela. U petom gemu novi break Ostapenko nakon čega je krenula Anina serija od šest uzastopnih gemova s kojima je dobila prvi set sa 6:3 te u drugom povela s 2:0. Latvijka je potom preokrenula, povela s 3:2. Ana je u desetom gemu servirala za 5:5, vodila 40:30, ali je Ostapenko uspjela preokrenuti, oduzeti servis te izjednačiti na 1:1 u setovima. U trećem setu Ana je u drugom gemu spasila break loptu, izjednačila na 1:1 nakon čega je meč prekinut. 

U drugom polufinalu igrat će Čehinja Barbora Strycova, 18. tenisačica svijeta i Mona Barthel iz Njemačke, koja je 82. na WTA rang listi.

25. travanj 2024 09:06