StoryEditorOCM
TenisTENIS DO 12 GODINA

TAROCCO KRALJICA GRILLOVOG MEMORIJALA Baničević uzeo krunu u parovima!

18. travnja 2017. - 22:01

Pljesak za Leticiu Tarocco. Pobjednica je Grillovog memorijala u Zagrebu u konkurenciji djevojčica do 12 godina. Članica Raguse bila je treća nositeljica nadaleko poznatog turnira za mlađe uzraste. U glavnom turniru dobila je svih pet susreta. Pritom je izgubila samo jedan set, i to u polufinalu protiv prve nositeljice Tene Rajki (HTK Zagreb), koju je dobila sa 6:2, 2:6 i 6:4.

Tarocco je u finalu bila bolje od druge nositeljice, Petre Marčinko iz Zagija sa 6:3 i 6:3. Do finala je izgubila samo pet gemova, i to dva u drugom kolu te tri u trećem, tj. četvrtfinalu kada je sa 6:3 i 6:0 dobila osmu nositeljicu, Rebeku Cindrić iz Varaždina.

U parovima je igrajući s Tenom Rajki stigla do polufinala u kojem su poražene od kasnijih pobjednica, Rebeke Cindrić i Lee Hiršzon, i to nakon što su dobile prvi set sa 7:5. U produženom tie breaku trećeg seta bilo je 10:7 za članice Varaždina.

Korak do istog uspjeha u konkurenciji dječaka do 12 godina bio je Marko Baničević, tenisač Dubrovnika, koji je u polufinalu dobio prvog nositelja, Doriana Salopeka iz Ogulina sa 6:2 i 6:2, ali je nakon toga u finalu poražen od drugog, Antonia Voljaveca iz Tenis kluba Ponikve, i to sa 6:1 i 6:4. Baničević je na Grillovom memorijalu bio četvrti nositelj. Do finala Dubrovčanin nije izgubio niti jedan set, a u prva tri nastupa u glavnom turniru protivnicima je prepustio samo tri gema.

Što nije uspio u pojedinačnoj konkurenciji, jest u parovima. Baničević je igrajući s Rokom Kačerom iz Tenis kluba Stobreč osvojio turnir. U finalu su dobili Juricu Jamića i Luku Krstanovića, članove Tenis kluba Movens.

24. travanj 2024 15:15