StoryEditorOCM
TenisTENIS

TAROCCO I BANIČEVIĆ OSVOJILI METKOVIĆ NA DUBROVAČKOJ ZEMLJI Pavo Magzan: 'Sama činjenica kako smo u Dubrovniku, a ne u Metkoviću, govori koji nam je gorući problem'

5. travnja 2017. - 15:16

Leticia Tarocco i Marko Baničević pobjednici su Otvorenog prvenstva Metkovića u tenisu do 12 godina, koje je, budući Tenis klub Metković, organizator turnira nema adekvatne uvjete u svom gradu, održano na zemljanim terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju.

- Sama činjenica kako smo u Dubrovniku, a ne u Metkoviću, govori koji nam je gorući problem. Imali smo obećanja, ali do danas se ona nisu realizirala. Dva postojeća terena na kojima je tvrda podloga su u lošem stanju. Prošlo je 20 godina od kada su napravljeni. Plan je bio da se obnovi jedan od ta dva terena, postavi nova podloga kako bi na njemu mogli opet biti domaćini turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza do 12 i do 14 godina. Samo zahvaljujući našim prijateljima iz Dubrovnika, Tenis klubu Ragusa, nismo morali opet otkazati naš turnir. Naravno, nadamo se kako ćemo naići na razumijevanje čelnih ljudi Metkovića te kako nećemo morati ponovno 'seliti' iz Grada, već kako ćemo biti domaćini u našem gradu – istaknuo je Pavo Magzan, predsjednik Tenis kluba Metković.  

Tarocco, članica Tenis kluba Ragusa, u finalu je savladala Manuelu Mijović iz Tenis kluba Župa dubrovačka s kojom je osvojila i turnir parova. Tarocco i Mijović su u finalu ženskih parova bile bolje od Anamarije Zorić i Petre Ivanković, članica Tenis kluba Dubrovnik. Baničević, član Tenis kluba Dubrovnik, u finalu je dobio Nea Novakovića iz Tenis kluba Ragusa, dok je turnir parova osvojio igrajući u paru s Rokom Kačerom iz Tenis kluba Stobreč. Baničević i Kačer su u finalu dobili Antuna Bekića i Nea Novakovića. Bekić je član Tenis kluba Ragusa.

Na Otvorenom prvenstvu Metkovića do 12 godina nastupili su članovi Dubrovnika, Raguse, Stobreča, Makarske, Metkovića, Župe dubrovačke i Resnika.

SEMAFOR
Djevojčice, polufinala:
Leticia Tarocco – Katarina Filipović Šuster (Resnik) 6:1, 6:0, Manuela Mijović – Anamarija Zorić 2:6, 4:6, finale: Tarocco – Mijović 6:0, 6:0, turnir parova, finale: Manuela Mijović / Leticia Tarocco – Petra Ivanković / Anamarija Zorić 7:5, 6:2.
Dječaci, polufinale: Marko Baničević – Roko Kačer 6.1, 6:1, Neo Novaković – Antun Bekić 7:6 (3), 6:1, finale: Baničević – Novaković 6:0, 6:0, turnir parova, finale: Marko Baničević / Roko Kačer – Antun Bekić / Neo Novaković 7:5, 6:3.
 

20. travanj 2024 00:15