StoryEditorOCM
TenisTENIS

FED CUP Ana Konjuh dobila desetu tenisačicu svijeta!

Piše Antonio Vojvodić
11. veljače 2017. - 13:42

Ana Konjuh je pobijedila desetu tenisačicu svijeta, Johannu Kontu, koja je u odličnoj formi te donijela Hrvatskoj izjednačenje u polufinalnom susretu Euroafričke zone FED Cupa protiv Velika Britanije. Tako će susret parova u estonskom Talinnu odlučiti tko će igrati u travanjskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II budući je u prvom meču Velika Britanija povela nakon što je Heather Watson, trenutno 72. igračica svijeta, dobila Donnu Vekić sa 6:2 i 6:4. Dubrovkinja je u drugom pojedinačnom susretu bila bolja od prvog reketa Velike Britanije sa 6:4 i 6:3.

Ani je ovo druga TOP 10 pobjeda u karijeri. Prvu je ostvarila prošle godine na US Openu kada je bila bolja od četvrte tenisačice svijeta u tom trenutku, Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Ana je protiv Konte gubila u prvom setu s 3:1 i 4:2, ali je nakon toga nanizala četiri gema te osvojila prvi set. U drugom je opet Konta prva napravila break, povela s 2:0. Ana je izgubljeno vratlla u četvrtom gemu, a u osmom još jednom oduzela servis desetoj tenisačici svijeta nakon čega je servirala za meč te uspjela.

25. travanj 2024 09:51