StoryEditorOCM
TenisTENIS

OPROŠTAJ OD AUSTRALIAN OPENA Anin poklon Gavrilovoj

19. siječnja 2017. - 12:06

Ana Konjuh nije uspjela prvi put izboriti 3. kolo Australian Opena. Nakon što je u Melbourneu dobila Kristinu Mladenović iz Francuske, poražena je od Darie Gavrilove. Ruskinja s australskom putovnicom, 26. tenisačica svijeta i 22. nositeljica prvog Grand Slam turnira sezone je bila bolja sa 6:2, 1:6 i 6:3.

Početak meča nije bio dobar za Anu. Previše je griješila. Nakon što je napravila break te povela s 2:1, dozvolila je suparnici pet gemova u nizu te je Gavrilova nakon 36 minuta igre imala 1:0 u setovima. U drugom setu je Ana uzvratila. Također je tri puta oduzela servis suparnici, i to u prvom, petom i sedmom gemu, a kako nije izgubila pritom niti jednom svoj, priča je nakon sat i osam minuta igre otišla u treći set.

U trećem setu break Gavrilove, break Ane, pa novi break Gavrilove. Već u četvrtom gemu odlučujućeg seta Ana je imala priliku uzvratiti, ali nije uspjela nakon čega je Gavrilova povela s 3:1. Ana je nove dvije prilike za vratiti izgubljeno imala u osmom gemu. Gavrilova nakon breaka u trećem gemu trećeg seta nije imala više priliku oduzeti servis Ani, ali kako nije izgubila svoj, nakon dva sata i tri minute igre mogla je slaviti.

Bio je ovo prvi ogled Ane i Gavrilove, koju u 3. kolu čeka je 27-godišnja Timea Bacsinszky iz Švicarske, 15. tenisačica svijeta i 12. nositeljica Australian Opena, koja je sa 6;1 i 7:6 (5) bila bolja od Danke Kovinić iz Crne Gore, 68. s WTA rang liste.

20. travanj 2024 05:59