StoryEditorOCM
TenisTENIS

SJAJAN POČETAK GODINE Vijore se hrvatske zastave u Aucklandu, Ana u finalu!

6. siječnja 2017. - 11:11

Ana Konjuh je u finalu WTA turnira u Aucklandu. Tamo gdje je imala debi na WTA turnirima, gdje je nastupivši s pozivnicom organizatora dobila na startu ni manje, ni više nego prvu nositeljicu turnira, Talijanku Robertu Vinci, u tom trenutku 14. tenisačicu svijeta, sad, četiri godine poslije, ima priliku otići do kraja, i to, zanimljivo, protiv četiri godine starije Lauren Davis, Amerikanke, koja ju je zaustavila u 2. kolu nakon što je dobila Vinci.

Davis je treći put u finalu WTA turnira, oba je igrala prošle godine, ali još uvijek čeka na svoj prvi naslov, dok je Ana slavila u svom do danas jedinom finalu. Bilo je to prije 19 mjeseci na travi Notinghama. Sad, na startu nove sezone u koju je ušla s novim trenerom (Goran Prpić), 19-godišnja Dubrovkinja je sa četiri pobjede izborila svoje drugo WTA finale u karijeri.

U finale je Konjuh otišla preko devet godina starije Julie Goerges, koja je do polufinala ostvarila dvije velike pobjede. Na startu je dobila 27. tenisačicu svijeta i šestu nositeljicu (Anastasia Pavlyuchenkova), a u četvrtfinalu 19. sa svjetske rang liste i treću nositeljicu (Caroline Wozniacki). Uz to je slavila u jedinom međusobnom ogledu protiv Ane, bilo je to krajem 2015. godine u kineskom Wuhanu, i zbog svega toga Dubrovkinja na kladionicama nije bila favorit. Međutim, na kraju, nakon dva sata i 3 minute igre 6:3, 4:6 i 6:3 za Anu, koja je opet na tribinama imala veliku podršku Hrvata, koji žive na Novom Zelandu.

U prvom setu odlučio je šesti gem u kojem je Ana iskoristila drugu break loptu. U drugom setu Goerges je u četvrtom gemu prvi put oduzela servis Ani, koja je uzvratila u devetom, ali već u idućem, desetom gemu, break i set za Georges te se igrao treći, odlučujući set, kojeg je Ana otvorila breakom. U četvrtom gemu Ana je spasila čak pet break lopti. U devetom gemu još jednom oduzela servis Njemici te otišla u finale, koje se igra u subotu, 7. siječnja!

Ana je plasmanom u finale Aucklanda skočila na 36. mjesto svjetske rang liste!

18. travanj 2024 23:57