Sport Tenis

TENIS

PREKO BELGIJANKE DO BELGIJANKE Adio Flipkens, dobar dan Wickmayer

TENIS

Ana Konjuh je izborila 2. kolo WTA turnira u Aucklandu. Dobila je meč, koji je počeo u utorak i koji je prekinut zbog kiše te nastavljen u srijedu, 4. siječnja. U trenutku prekida Ana je vodila protiv Kirsten Flipkens s 1:0 u setovima (6:4) i gubila u drugom setu s 5:2. Na kraju, nakon dva sata i 4 minute igre, 6:4, 3:6 i 6:3 za 19-godišnju dubrovačku tenisačicu protiv dvanaest godina starije Belgijanke.

Ana je u nastavku meča dobila prvi gem na svoj servis bez izgubljenog poena te došla do 3:5. Potom je igrala za spas drugog seta. Trebala je oduzeti servis Flipkens kako bi spriječila da Belgijanka izjednači na 1:1 (Flipkens – Konjuh 15:0, 15:15, 30:15, 30:30, 30:40/break lopta, 40:40, A:40, 40:40, A:40). Kako nije uspjela igrao se treći odlučujući set.

Prvi gem trećeg seta bez izgubljenog poena za Anu. U drugom gemu Flipkens je uzvratila. U trećem gemu Ana je imala 30:0, 40:30 te prednost i kad to nije iskoristila, Flipkens je imala tri break lopte. Drugu i treću break priliku na Anin drugi servis. Nakon što je spasila treću break loptu, Ana je desetim as servisom došla do prednosti te potom uzela gem i povela s 2:1. U četvrtom je Ana imala break loptu, ali je Flipkens stigla do izjednačenja - 2:2. U petom gemu je sve bilo jasno – 3:2 za Anu, kao i u šestom – 3:3. U sedmom gemu sjajan Anin lob za 40:15 nakon čega je napravila tri pogreške te je Flipkens imala break loptu, ali tada sjajan servis Ane za izjednačenje. Nakon toga je dobila i iduća dva poena te povela sa 4:3. U drugom poenu osmog gema dvostruka servis pogreška Flipkens, zatim još jedan winner Ane, koja je izborila tri break lopte. Nakon dobrog servisa Belgijanke, sjajna skraćena lopta za vodstvo 5:3 Ane, koja je potom servirala za meč. Bez izgubljenog poena je dobila deveti gem te otišla u 2. Kolo u kojem je za nekoliko sati čeka ogled s još jednom Belgijankom, Yanina Wickmayer.

Ana je već igrala protiv Wickmayer, i to 2014. u Wimbledonu kada je iz kvalifikacija stigla do 3. kola. Dobila je tada Wickmayer u 2. kolu s 3:6, 6:2 i 6:2. Wickmayer, koja je starija osam godina i jedanaest mjesta slabije plasirana od Ane (Wickmayer je 58. tenisačica svijeta), osvojila je u karijeri pet WTA naslova. Uspješnija iz ogleda Konjuh - Wickmayer izborit će četvrtfinale.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Malo na kupanje, malo na kafu

Malo na kupanje, malo na kafu
Kolovoz je, prošla je Velika Gospa, burin je malo ohladio more i ljeto se sve više bliži svome kraju. Još malo i...
Malo na kupanje, malo na kafu

Noć bajki u Mokošici

Noć bajki u Mokošici
U okviru projekta 'Mokošica, ne budi Trnoružica', večeras se održava Noć bajki u Eko parku Ombla u Mokošici. - P...
Noć bajki u Mokošici

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama
Noć Ploča uvijek uveseli neka pjevačka zvijezda, ove je godine to bio Hari Mata Hari. Održana je, kao i uvijek, ...
'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama