StoryEditorOCM
TenisTENIS

PREKID ZBOG KIŠE Ana dobila prvi set, Flipkens vodi u drugom, nastavak u srijedu

3. siječnja 2017. - 12:01

Kiša je prekinula meč 1. kola WTA turnira u Aucklandu između Ane Konjuh i dvanaest godina starije, 31-godišnje Belgijanke Kirsten Flipkens. Ana, 47. tenisačica svijeta, dobila je prvi set sa 6:4, a u drugom s 5:2 vodi Belgijanka, koja je novu sezonu počela sa 65. mjesta WTA rang liste. Kako kiša nije prestala, organizatori su odlučili da se meč nastavi u srijedu, 4. siječnja u 12.30 sati po lokalnom vremenu (pola sata nakon ponoća po hrvatskom).

Flipkens je prva servirala te dobila prvi gem bez izgubljenog poena. Uzvratila je Ana na isti način, a potom napravila break, međutim, već u idućem gemu Flipkens je vratila izgubljeno. U sedmom gemu Flipkens je servirala i povela s 30:0 nakon čega je Ana sa četiri poena u nizu po drugi put u prvom setu oduzela servis. U desetom gemu Ana je servirala za prvi set. Nakon što nije iskoristila tri set lopte, Flipkens je imala break loptu nakon čega je Ana nanizala tri poena te nakon 48 minuta igre povela s 1:0 u setovima.

U prvom gemu drugog seta Ana je imala priliku za break, ali nije uspjela. U drugom gemu vodila je sa 40:15, ali je Flipkens opet slavila. Belgijanka je dobila treći gem bez izgubljenog poena. U četvrtom gemu Ana je iskoristila četvrtu gem loptu. U šestom gemu Ana je spasila dvije break lopte te osvojila drugi gem u drugom setu. U sedmom gemu Ana je od 15:40 stigla do izjednačenja, ali s dva poena je Flipkens sačuvala prednost, koju je stekla breakom u drugom gemu drugog seta. Nakon toga je meč prekinut zbog kiše.

Uspješnija će u 2. kolu na Belgijanku Yaninu Wickmayer, 58. tenisačicu svijeta, koja je sa 6:1 i 6:2 dobila osam mjesta bolje plasiranu Šveđanku Johanna Larsson.

24. travanj 2024 08:03