StoryEditorOCM
TenisTENIS/FINALE DAVIS CUPA

TEŠKO NAM JE PRIHVATITI OVAJ PORAZ Argentinski tango u Zagrebu

28. studenog 2016. - 09:11

Argentincima tango nije samo ples, to je način života. Pleše se sa srcem. Ne naglašava tehniku već vođenje i praćenje, uz glazbu i plesni zagrljaj. Sve to vidjelo se na kraju finala Davis Cupa u zagrebačkoj Areni. Argentina je osvojila svoj prvi Davis kupa. Preokrenula u nedjelju zaostatak nakon drugog dana od 1:2 te slavila s 3:2 protiv Hrvatske. Federico Delbonis se bacio na teren nakon 6:3, 6:4, 6:2 pobjede u petom odlučujućem meču protiv Iva Karlovića. Suigrači su mu potrčali u zagrljaj. Više od dvije tisuće argentinskih navijača u Areni pjevalo je i plesalo. Nakon četiri izgubljena finala, Argentina je uspjela.

Na kraju su Argentinci plesali oko velikog trofeja. I legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona je pjevao i mahao zastavom. Hrvatska nije uspjela uzeti još jedan Davis Cup, koji je osvojila 2005. godine, a nakon prva dva seta u nedjelju sve je izgledalo kako hoće. Hrvatska je vodila s 2:1. Marin Čilić je u prvom meču posljednjeg dana vodio protiv Juana Martína del Potra s 2:0 u setovima. Međutim, nakon 7:6 (4) i 6:2 za prvi hrvatski reket, preokret. Del Potro je dobio iduća tri seta. Treći sa 7:5, četvrti sa 6:4 te peti, odlučujući, sa 6:3 nakon čega su Karlović i Delbonis krenuli u bitku 'biti ili ne biti'.

Argentina je postala tek treća reprezentacija od 1981., kad je uveden ovakav sustav natjecanja, koja se vratila nakon 1:2. Sve mečeva je odigrala u gostima ove sezone. Argentinci plešu, plesat će još dugo i kad se vrate u Domovinu. Hrvatska? Možda ćemo se sutra osjećati bolje, ali sad…

19. travanj 2024 15:34