StoryEditorOCM
TenisTENIS/DAVIS CUP

Maradona se potpisao Dubrovkinji na hrvatsku zastavu

26. studenog 2016. - 00:13

Zoran Grbić je uzeo mobitel. Stao uz ogradu te slikavao u ložu do njegove, a tamo je sjedio jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, legendarni Diego Armando Maradona. Predsjednik Tenis kluba Dubrovnik nije bio jedini, ali njega nitko nije ometao, dok je zaštitarska služba morala poslati pojačanje kako bi spriječila da se navijači ne približe loži slavnog Argentinca, koji je doputovao u Zagreb kako bi podržao tenisače svoje države u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske u zagrebačkoj Areni.

Žana Deranja, koja je bila u loži s Grbićem te sa suprugom Igorom i kćerima, Nensi i Ninom, zatražila je i dobila autogram od legendarnog argentinskog nogometaša. Potpisao joj se Maradona na hrvatsku zastavu. Poslije je Igor Deranja pokušao napraviti uslugu Argentincima, koji su navijali u loži do njegove, a dvije dalje od lože u kojoj je bio Maradona. Međutim, prvo Argentinac nije uspio naći ništa sa čime će se potpisati na argentinski dres. Poslije, kad su našli flomaster, Maradona nije bio raspoložen jer je na terenu Marin Čilić poveo s 2:0 u setovima protiv Federica Delbonisa. u prvom meču finala Davis cupa.

Kad je krenulo Delbonisa, Maradona je 'divljao'. Nekoliko puta je pokazao 'bosanski grb' u pravcu hrvatskih navijača. Skakako je od radosti kad je Delbonis izjednačio na 2:2 u setovima, a utihnuo kad je u petom, odlučujućem setu opet Marin Čilić bio kakav je bio u prva dva te je Hrvatska povela u finalu Davis Cupa s 1:0.

Stigli su na veliko finale i navijači s hrvatskog juga, kao i prije deset godina u Bratislavu. Na tribinama nije mogla proći neprimjetno hrvatska zastava s natpisom Metković, isto tako hrvatska zastava s natpisom Konavle. Na tribinama su se mogli vidjeti i Pero Barović, Romano Kristić, Tomo Vuličević, Jure Ursić, Mario Jarak, Nikola Krstanović, Željana i Andrea Beusan, Marijana i Petra Deranja, obitelj Konjuh…

Potom su na teren izašli Ivo Karlović i Juan Martin del Potro. Našima trebaju još dva boda za drugi trijumf u Davis Cupu.
 

23. travanj 2024 12:18