StoryEditorOCM
TenisTENIS/ WTA TURNIR U MOSKVI

DUBROVKINJA BEZ IGRE MEĐU OSAM Ana protiv Svitoline za polufinale Kremlin kupa!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
19. listopada 2016. - 16:23

Ana Konjuh će igrati u četvrtfinalu WTA turnira u Moskvi. Susret 2. kola dobila je bez borbe. Ruskinja, 18-godišnja Anna Blinkova je predala meč zbog ozljede, koju je zadobila jučer kada je priredila iznenađenje te pobijedila 26-godišnju Latvijku, Anastasiju Sevastovu, 31. tenisačicu svijeta.

Blinkova, koja je uoči turnira u Moskvi zauzimala  246. mjesto na rang listi, bila je uspješna u kvalifikacijama. Izbacila je tada četvrtu nositeljicu kvalifikacija, Turkinju Caglu Buyukakcay, 69. s WTA rang liste.

S druge strane Ana je poražena u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija, i to od Amerikanke Nicole Gibbs. Međutim, nije otišla kući jer se zbog odustajanja druge nositeljice turnira, Slovakinje Dominike Cibulkove, otvorilo još jedno mjesto za igračice iz kvalifikacija. Ždrijebom je izvučena Ana koja tu novu priliku nije propustila. Sretna gubitnica kvalifikacija je jučer dobila šestu nositeljicu, 21. tenisačicu svijeta, Čehinju Barboru Strycovu. Uzimajući u obzir ranking suparnica, to je treća najveća pobjeda Ane na Touru (na prva dva mjesta su uspjeh protiv Agnieszke Radwanske u osmini finala US Opena, Poljakinja je bila u tom trenutku četvrta tenisačica svijeta, to je Anina ujedno prva TOP 10 pobjeda u karijeri. Na drugom mjestu je uspjeh protiv Roberte Vinci u Aucklandu 2013. godine. Talijanka je tada bila na 14. mjestu). Ana je do danas ostvarila 38 pobjeda protiv TOP 100 igračica.

Za polufinale turnira u Moskvi Ana će igrati protiv četiri godine starije, 22-godišnje Ukrajinke Eline Svitoline,, 15. tenisačice svijeta, koja je četvrta nositeljica Kremlin kupa. Bit će to drugi ogled Konjuh i Svitoline, a zanimljivo, i taj prvi, odigran u Istanbulu 2014. godine, bio je u četvrtfinalu. Ana je tada bila bolja sa 6:4, 1:6 i 6:1.

Meč Konjuh – Svitolina igra se u četvrtak, 20. listopada.

23. travanj 2024 19:40